Här är julvideon som startup-grundaren Alexander Pärleros helst vill glömma

Pensionera Mobilio
Här är julvideon som startup-grundaren Alexander Pärleros helst vill glömma

Alexander Pärleros i rollen som julartist. Foto: Skärmdumpar ur videon.

Erik Wisterberg

Reporter

”Jul, jul, jul – ge mig mera, mera jul – det ska va kul, kul, kul”. På självaste dopparedan ger dig Breakit en ny bild av entreprenören Alexander Pärleros. God jul!

Alexander Pärleros är inte bara grundaren av Mobilio och Pensionera. Han är också mannen bakom poddsuccén ”Framgångspodden”, med gäster som Sophia Bendz, Annie Lööf och Johan Staël von Holstein.

Det vet såklart de flesta. 

Men Alexander Pärleros har också en för många okänd – och kort – karriär som artist bakom sig. 

Det var julen 2010 som han, tillsammans med Idol-tvåan Alice Svensson, lanserade en alldeles egen jullåt, med tillhörande video. 

Den är i dag lite svår att få tag på. Men Radiostationen NRJ har tagit sitt ansvar och bevarat videon för eftervärlden att betrakta På Youtube. 

”Jul, jul, jul – ge mig mera mera jul, det ska va kul, kul, kul – ge mig mera mera jul”, sjunger Alice Svensson innan kameran zoomar in på en leende Alexander Pärleros som tar ton.

Breakit når Alexander Pärleros sex år senare mitt i julstressen, dan före dan före dopparedan.

Hur kom du på idén att skapa en egen jullåt?

”Det var ganska spontant. Jag kände att jag ville sprida julstämning, och det var det jag försökte göra. Min förhoppning var att jag skulle skapa en jullåt som man verkligen gillade att sjunga". 

Både han och flickvännen Ida Warg, i dag en influencerprofil knuten till mediehuset United Screens bjuder på en del hud i videon. NRJ kallar det till och med för en ”julsexvideo”. Den beskrivningen ställer Alexander Pärleros inte upp på.

”Nej, det är det inte. Jag ville göra en video som skapade uppmärksamhet”. 

Alexander Pärleros första, och hittills enda, låt blev dock ingen ny julklassiker. I dag är han själv kritisk till kvaliteten på julsången. Något som, enligt egen uppgift, hänger ihop med valet av producent. 

Vid tidpunkten var Alexander Pärleros stjärnsäljare på radionätverket SBS. Han fick tag på en kille som brukade producera radioreklam – men inte hade någon större erfarenhet av att producera musik. 

”Det låter som att någon köpt en leksaksorgel för 20 spänn och klinkar lite på den. Jag kom in med energi, men han producerade så dåligt material. Han satt nog mest och garvade åt mig”, säger Alexander Pärleros och tillägger:  

”David på Dobidai, han ska hängas ut, hehe. Det lät ganska b”. 

Kommer du att göra någon mer jullåt?

”Nej. Jag har gjort många grejer i mitt liv, och jullåten är faktiskt en grej jag känner att jag kunde ha skippat. Jag vill inte ha fler såna här samtal”, säger Alexander Pärleros.

Här hade vi tänkt att skapa julstämning genom att visa videon, som NRJ:s morgonshow bevarat för omvärlden. Av någon mystisk anledning försvann klippet från radiokanalens Youtubekanal kort efter Breakits samtal till Alexander Pärleros. 

Men, som bekant: Internet glömmer aldrig. Här är vad som finns kvar av Alexander Pärleros juldänga – en remix. God jul och ett gott nytt år!

Tillägg: Den här artikeln publicerades första gången julen 2016 .  

Läs fler artiklar
LÄS MER