Malmö-startup som ska hjälpa dig att sova laddar för expansion

Sciety Learning to sleep
Malmö-startup som ska hjälpa dig att sova laddar för expansion

Foto: Pressbild

Johanna Ekström

Reporter

Pengarna ska användas till internationell expansion.

Malmö-bolaget Learning To Sleep har utvecklat en tjänst baserad på kognitiv beteendeterapi, riktad till personer med sömnproblem.

I mars antogs bolaget till acceleratorn Plug and play, där amerikanska jättar som Dropbox och Paypal tidigare har ingått, och i höstas smyglanserades appen. Tidigare har bolaget haft en webbaserad tjänst riktad mot olika aktörer inom vården.

Nu får bolaget in 3,5 miljoner kronor som ska användas främst till maknadsföring och sälj. Bolaget har i nuläget ett representationskontor på Nordic innovation house i Palo Alto och har, enligt vd Micael Gustafsson, en del än så länge hemliga samarbeten på gång i USA.

"Det gör att vi ser att det finns en möjlighet på den amerikanska marknaden", säger han. 

Men bolaget kommer också titta på Tyskland och Storbritannien.

"Vi har använt 2016 till att bygga upp en slagkraftig produktportfölj. Nu var det rätt läge att ta in pengar för att börja få mer återkommande månadsintäkter".

"Det viktiga för oss nu är att skaffa ett mer regelbundet intäktsflöde. Vi kommer vara väldigt försiktiga med pengarna på det sättet att de ska användas främst till sälj och marknad där vi känner att vi kan börja tjäna pengar. Så fort vi etablerat det siktar vi på en ny runda någon gång i mitten av nästa år", säger Micael Gustafsson.

Pengarna kommer från en rad affärsänglar och privatinvesterare via plattformen Sciety, som kan beskrivas som en crowdfunding-plattform som ger investerare möjlighet att gå in i tidiga bolag inom medicin och hälsa.

Utöver det har Learning to sleep tagit ett lån på 1 miljon från Almi företagspartner. 

Läs fler artiklar
LÄS MER