Min Doktors storägare backar: "Jag ber om ursäkt"

Breakit - Min Doktors storägare backar: "Jag ber om ursäkt"

Charlotta Tönsgård och Christian W Jansson. Foto: TT

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Nu ångrar Christian W Jansson sina omdömen om Charlotta Tönsgårds.

Nu tar efterspelet kring petningen av vårdstartupen Min Doktors vd Charlotta Tönsgård ännu en ny vändning. Charlotta Tönsgård fick sparken i måndags. Då motiverade storägaren och styrelseordföranden Christian W Jansson beslutet med att Charlotta Tönsgård saknade den internationella kompetens som krävdes när Min Doktor nu skulle ta steget utanför Sverige.

En rad av Malmös tyngsta startup-profiler reagerade kraftigt mot Christian W Janssons sätt att kommunicera beslutet i media. I en gemensam debattartikel  på onsdagen gick Hampus Jakobsson (affärsängel), Jan Erik Solem (grundare av Polar Rose och Mapillary), Sarah Wittbom (vd för Nordic Ecommerce Summit), Sara Sterner (vd för Planeto) samt Lovisa Nicklasson och Jeremie Poirier (Malmö Startups) till hård attack:

”Hur den här affären hanterades i medierna var ett misslyckande av proportioner som vi inte har sett tidigare i vårt startup-ekosystem”, konstaterade de bland annat i debattartikeln.

Debattörerna konstaterade att styrelsen i alla bolag givetvis har rätten att sparka sin vd om de finner det lämpligt. Men tillade sedan:

”Men det sagt kan vi, som ett community, inte acceptera hur avskedet hanterades i medierna. Värderingarna i vår gemenskap kräver att vi står upp mot hur denna situation hanterades publikt, eftersom det inte ligger i linje med själva grundbulten i det community som vi bygger”.

På onsdagskvällen valde Christian W Jansson att bemöta kritiken i ett skriftligt uttalande:

”Jag ber om ursäkt och beklagar mina olämpliga och olyckliga uttalanden om Charlotta Tönsgårds potential som företagsledare som jag gjort i samband med intervjuer i media”.

När Breakit får kontakt med Christian W Jansson på telefon utvecklar han sina tankegångar:

”Det är olyckligt att mina uttalanden om Charlottas kompetens har misstolkats i media och då vill jag rätta till det. Det här blev fel och då är det bara att be om ursäkt för det”.

Läs fler artiklar
LÄS MER