E-handelsveteranen Julia Reuszner blir ny vd för crowdfundingtjänsten Pepins

Breakit - E-handelsveteranen Julia Reuszner blir ny vd för crowdfundingtjänsten Pepins

Julia Reuszner. Foto: press.

Jonas de Lange

Reporter

Hon var ett av Adlibris tyngsta namn – nu ska Julia Reuszner axla vd-rollen på Pepins.

Pepins är en av flera tjänster i Norden som hjälper bolag med gräsrotsfinansiering genom att bjuda ut aktier – det som på engelska kallas "equity crowdfunding". Tjänsten som lanserades 2016 backas av bland annat aktiefonden Spiltan och spelbolaget Paradox Interactives vd Fredrik Wester.

En annan, mindre känd, delägare är Julia Reuszner. Hon har haft en plats i bolagets styrelse sedan december 2015 och har tidigare haft en rad olika chefsroller inom Adlibriskoncernen, bland annat som finanschef och tillförordnad vd.

Nu står det klart att hon tar över som vd på Pepins.

“Jag är så glad över detta. Jag har följt bolaget det senaste året och tycker att det är fantastiskt. Under min tid på Adlibris har jag sett hur kraftfullt det är att nå ut med en digital plattform. Pepins ger dessutom fler personer möjligheten att investera i privata bolag. Jag gillar verkligen att vi kan hjälpa bolag i viktiga skeden och samtidigt erbjuda alla som vill ett spännande delägarskap”, säger Julia Reuszner.

I vilken riktning vill du ta bolaget nu?

“Framförallt handlar det nu om att öka kännedomen om bolaget. Jag tycker att vi erjuder en fantastisk tjänst för alla som vill vara med och skapa skillnad”, säger Julia Reuszner.

Hon tillträder sin nya tjänst den 25 januari. Kent Söderström, som är nuvarande vd, hoppar ned ett steg och blir vice-vd.

Läs fler artiklar
LÄS MER