Lekmer byter vd - grundaren Niklas Jarl slutar

Lekmer byter vd - grundaren Niklas Jarl slutar

Niklas Jarl, till vänster, är grundare till Lekmer. Foto: Press och TT

Erik Wisterberg

Reporter

Oscar Tjärnberg tar över Lekmer.

Chefskarusellen fortsätter inom e-handelskoncernen Qliro. Nu är det dotterbolaget Lekmer som byter ledare. 

”Lekmer har under året tyngts av operationella utmaningar kopplade till lagerverksamheten, vilket medfört höga varuhanteringskostnader. Bolaget har under året därför arbetat med insatser som fokuserar på ökad effektivitet. Arbetet har dock inte gett önskad effekt och behöver intensifieras ytterligare", säger Qliros koncernchef Marcus Lindqvist i ett pressmeddelande. 

Oscar Tjärnberg, tidigare kommersiell chef på Lekmer, tillträder med omeddelbar verkan som vd. Han ersätter Niklas Jarl, som var med och grundade bolaget 2006. Niklas Jarl har suttit på vd-stolen i ett år.

Senast i förra veckan skrev vi om Gymgrossisten, som också ingår i Qliro-gruppen, tappade tre tunga chefer. Enligt Breakits källor pågår det en strategisk översyn inom koncernen som kan leda till att Qliro styckas. Processen drivs på av den relativt nya storägaren Rite Ventures.

Enligt uppgift till Breakit står just Lekmer högst upp på säljlistan, efter att vitvarusajten Tretti sålts tidigare i år.

Lekmer pressas dock av ny konkurrens från bland annat Stor & Liten som backas av riskkapitalbolaget Verdane.

Qliro-gruppens senaste kvartalsrapport visade på att intäkterna för koncernen krymper. Det nya hoppet är bolagets betaltjänst som konkurrerar med Klarna.

Breakit söker Niklas Jarl och Qliros koncernchef Marcus Lindqvist.

Läs fler artiklar
LÄS MER