Vd:n Charlotta Tönsgård tvingas lämna vårdstartupen Min Doktor

Min doktor

Charlotta Tönsgård. Foto: Sara Lindh.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Bolagets styrelse har fattat beslutet. Charlotta Tönsgård får kliva åt sidan – utan att någon permanent efterträdare finns på plats.

Charlotta Tönsgård tog över vd-stolen på den digitala läkartjänsten Min Doktor tidigare i år. Nu inleder bolaget sökandet efter en ny vd. Det uppger Min Doktor i ett pressmeddelande.

Styrleseordföranden Christian W Jansson bekräftar för Breakit att beslutet är helt och hållet styrelsens.  

"Den kraftiga expansionen har varit en utmaning för Min Doktor och ställer nya krav på organisationen. Bolagets styrelse har därför fattat beslutet att inleda en rekrytering av en ny vd som kan leda bolagets internationella expansion och samtidigt säkerställa fortsatt utveckling av de höga kvalitetskrav som Min Doktor ställer på sin sjukvård", heter det i pressmeddelandet.

Fredrik Meurling, som nu är CFO på bolaget, blir tillförordnad vd under rekryteringsprocessen – som inleds omgående.

Breakit har sökt Charlotta Tönsgård. Så sent som i april tog hon klivet upp till vd-stolen, efter att ha varit operativ chef på Min Doktor.

"Ett tillväxtbolag är krävande på många sätt och styrelsen och jag har nu i samråd kommit fram till att nästa steg i utvecklingen av Min Doktor kräver nya krafter. Jag lämnar bolaget i gott skick och med goda förutsättningar att växa vidare", säger Charlotta Tönsgård i Min Doktors pressmeddelande. 

Uppdatering: Breakit har varit i kontakt med Charlotta Tönsgård, som inte vill uttala sig i nuläget. Hon hänvisar till bolagets styrelseordförande Christian W Jansson. Läs en intervju med honom här.

Läs mer