Lämnar Klarna – nu ska hon se till att Izettle håller sig inom reglerna

Breakit - Lämnar Klarna – nu ska hon se till att Izettle håller sig inom reglerna

Lisa Edström. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Efter sju år på Klarna ska Lisa Edström stärka Izettles compliance-funktion.

Varje finansbolag har en compliance-funktion – vilket direkt översatt betyder regelefterlevnad. Det innebär att en eller flera personer ser till att bolaget följer de kraven som ställs av Finansinspektionen. Avdelningen är alltså central för många finansbolag för att de ska kunna fortsätta med sin verksamhet.

Nu tar en ny person över complianceavdelningen på betalbolaget Izettle. Lisa Edström får titeln "Chief Compliance Officer" kommer att jobba direkt under medgrundaren och vd Jacob de Geer. 

Hon kommer närmast från Klarna där hon hade en liknande roll som hon nu kommer att ha på Izettle. 

"Efter mer än sju år på Klarna var det dags för lite förändring. Izettle är ett intressant bolag med stor potential. Jag vill gärna vara kvar inom fintech och betalningar, för det är ett område där det händer mycket just nu", säger Lisa Edström. 

Vad tror du att den stora skillnaden kommer att vara mellan Izettle och Klarna? 
"Izettle är i en tidigare fas än Klarna och företaget är mindre. Det gör att beslutsvägarna är kortare, men även att vissa anställda ansvara för flera arbetsområden och arbetsuppgifter. Även om vi fortfarande i viss mån är i en startupfas, gäller det att satsa på skalbara complianceprocesser för att möta det ökade anstalet anställda och den tillväxt vi står inför", säger Lisa Edström.

Läs fler artiklar
LÄS MER