Sök

SEB Ventures investerar i det svenska startup-bolaget Leasify

Leasify

Foto: https://leasify.se/

Breakit

Breakit

Leasify tar in 15 miljoner kronor i färskt riskkapital i en runda som leds av SEB Ventures.

Leasify har tagit fram en jämförelsetjänst för leasing, som ska hjälpa företag att sänka kostnaderna för allt från bilar till kopiatorer. Vi har tidigare skrivit om bolaget här.

Utöver 10 miljoner från storbanken SEB investerar de befintliga ägarna Daniel Andersson och NFT Ventures 5 miljoner kronor i rundan.

"Vi är stolta och glada över att SEB Ventures, NFT Ventures och Daniel Andersson har valt att investera i bolaget. Investeringen skapar synergier för att fortsätta resan som Sveriges modernaste digitala tjänst för kontroll och upphandling av leasing- och hyresavtal. Kapitaltillskottet möjliggör en fortsatt digitalisering av processer, system och kundanskaffning för bästa skalbarhet.” säger Richard Jonsson, vd på Leasify.

Leasify grundades 2014 av Richard Jonsson, som tidigare var Sverige-chef på Ikano Bank Företag och Richard Nilsson, som också har en bakgrund inom Ikano Bank. Den tredje medgrundaren är Fredrik Jung Abbou, som har grundat den digitala vårdcentralen Kry och lånejämföraren Lendo.

Läs mer