Tink landar viktigt samarbete – gör räntekarta åt Expressen

Tink SBAB Bolån
Tink landar viktigt samarbete – gör räntekarta åt Expressen

Teamet bakom Tink med grundarna Daniel Kjellén och Fredrik Hedberg. Foto: Pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Fintechstartupen Tink kliver ett steg närmare att lansera egna låneprodukter.

Tink är en av sveriges mest hajpade fintechstartups. Bolaget fick tidigare i år in 85 miljoner kronor i riskkapital och har nu tagit sig an uppdraget att utmana storbankerna på riktigt.

Som ett led i det har bolaget nu landat ett samarbete med kvällstidningen Expressen. Samarbetet består i en bolånekarta som visar vilken ränta man kan få i olika kommuner.

“Vi försöker hjälpa folk att förstå sin ekonomi, både i appen och ibland med hjälp av aggregerad data”, säger Daniel Kjellén, vd och medgrundare av Tink.

Vad betyder det här samarbetet för er?

“Det är ett sätt för oss att exponera varumärket för både befintliga och nya användare för att hjälpa dem att förstå sin egen ekonomi.”

Breakit har tidigare avslöjat att Tink tittar på att själv bli bolåneförmedlare i ett samarbete med den statliga banken SBAB.

Det nya samarbetet med Expressen handlar om just bolån vilket är ytterligare en indikator på att fintechbolaget profilerar sig inom det området. Samtidigt har bolaget även fått tillstånd för konsumentkreditförmedling av Finansninspektionen.

Daniel Kjellén är dock fåordig gällande Expressen-samarbetets koppling till framtida produkter.

“Det är inget jag vill kommentera. Vi har skapat en jättebra tjänst med Expressen och har gjort liknande samarbeten med andra aktörer tidigare”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER