Därför handelstoppades Mat.se – hemligt uppköpsbud läckte ut

Mat.se
Därför handelstoppades Mat.se – hemligt uppköpsbud läckte ut

Foto: Pressbild

Breakit

Mat.se har handelsstoppats på First North.

Vid 14.35-tiden handelsstoppades Mat.se. Strax innan stoppet hade det digitala matbolagets aktie rusat med nära 15 procent på First North-listan.

Vad handelsstoppet berodde på framgick inte då - det enda som sades var att det skulle släppas ett pressmeddelande "så snart som möjligt".

Nu har pressmeddelandet släppts.

Enligt Mat.se har bolaget erhållit ett "prelminiärt och villkorat icke-bindande förslag" avseende ett uppköpsbud på bolagets aktier.

"Matse vill understryka att det inte finns några som helst garantier för att ett eventuellt offentligt erbjudande kommer att lämnas, eller till vilka villkor det i så fall skulle ske. Ytterligare information kommer att lämnas när så bedöms lämpligt."

När Breakit når bolagets vd Måns Danielson är han mycket fåordig.

"Jag är ledsen. Du får nöja dig med pressmeddelandet. Jag kan tyvärr inte säga något", säger han.

Mat.se grundades 2012 och ingår i koncernen Matse holding tillsammans med Cold cargo och receptsajterna Kokaihop och Spisa. Bolaget, som säljer mat på nätet, är en konkurrent till bland annat Mathem.

Mat.se omsatte i fjol 200 miljoner kronor. Samma år gjorde bolaget en rörelseförlust på 45 miljoner kronor. Bolaget tror sig kunna gå med vinst när omsättningen överstiger 600 miljoner. När det blir har dock inte bolaget gett någon prognos för.

Breakit söker bolagets vd Måns Danielsson.

Läs fler artiklar
LÄS MER