Här är techprofilerna som träffar Trump – och de som tackar nej

Breakit - Här är techprofilerna som träffar Trump – och de som tackar nej

Donald Trump, Elon Musk (höger ovan) och Tim Cook (höger nedan). Foto: TT/Gerald Herbert/Rich Pedroncelli/Tony Avelar

Viviana Canoilas

Reporter

Nu på onsdag håller Donald Trump ett stormöte med flera av Silicon Valleys absolut tyngsta profiler.

Donald Trump har bjudit in några av världens mest betydelsefulla techprofiler till ett stormöte som kommer att hållas vid Trump Towers på Manhattan imorgon onsdag.

Bland de som har tackat ja till inbjudan återfinns bland annat Apples vd Tim Cook, Googles Larry Page, Facebooks Sheryl Sandberg, Microsofts vd Satya Nadella och Ciscos vd Chuck Robbins. Även Amazongrundaren Jeff Bezos ska ha tackat ja till inbjudan, enligt Recode

"Jag planerar att säga att vi står bakom den valda presidenten och att vi kommer att hjälpa honom så mycket vi kan", säger Safra Catz, vd för Oracle, som tackat ja till inbjudan.

Det kommande mötet har väckt stor uppmärksamhet, inte minst med tanke på att en rad profiler i Silicon Valley tog avstånd från den nyblivne presidenten i samband med höstens valkampanj.

En stor kritiker är exempelvis Tesla-grundaren Elon Musk, som ändå har bestämt sig för att delta, enligt sajten The Verge

Mötet kommer framför allt handla om att skapa jobb, skriver CNN.

Profiler som Ubers vd Travis Kalanick, Airbnb:s vd Brian Chesky och Netflix vd Reed Hastings uppges inte ha möjlighet att närvara.

Läs fler artiklar
LÄS MER