Edgeware noteras i dag – värderas till 871 miljoner kronor

Breakit - Edgeware noteras i dag – värderas till 871 miljoner kronor

EDGEWARES VD OCH GRUNDARE JOACHIM ROOS OCH FINANSCHEF STEEVE FÜHR FOTO: VIVIANA CANOILAS.

Erik Wisterberg

Reporter

Så mycket är steamingtech-bolaget Edeware värt.

Den svenska techdoldisen Edgeware tar i dag klivet in på börsen, där handeln inleds senare idag.

Inför börsdebuten har nu det slutgiltiga priset satts till 29 kronor per akite. Det är i den övre delen av det tidigare intervallet om 25 till 30 kronor. Priset motsvarar ett marknadsvärde för Edgeware som helhet på 871 miljoner kronor. 

"Vi är stolta över det stora intresset som visats från investerare både i Sverige och i andra europeiska länder. Vår tro på Edgewares potential delas uppenbarligen av många investerare och vi ser fram emot att lära känna dem som noterat bolag. Vårt fokus nu är att accelerera våra säljinsatser så att fler kunder kan leverera fantastiska TV-upplevelser”, säger bolagets vd Joachim Roos i ett pressmeddelande. 

Han har all anledning att fira. 

Börsintroduktionen innebär att bolagets tre grundare, Joachim Roos, Lukas Holm och Kalle Henriksson, cashar in rejält. 

Samtliga befintliga ägare (Amadeus Capital Partners, Creandum, Micron Technology och bolagets tre grundare) säljer aktier när bolaget noteras. 

Erbjudandet omfattar 8 342 167 befintliga aktier som har erbjudits av säljande aktieägare samt 5 172 413 nyemitterade aktier. Det innebär att 45 procent av bolagets aktier säljs ut, före eventuellt utnyttjande av övertilldelningsoptionen.

Värdet på aktierna som de befintliga ägarna säljer landar på 242 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER