Uppsatsen på KTH blev startup - nu ska Loanwallet fixa boräntan

Loanwallet Bolån
Uppsatsen på KTH blev startup - nu ska Loanwallet fixa boräntan

Grundarna till LoanWallet Petter Aronsson (t.v.) och Joachim Ronneback Thomson (t.h.) Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Låne-startupen Loanwallet tar in cirka 1 miljon kronor i en såddrunda. Bland investerarna finns bland andra investmentbanken Carnegies tidigare vd.

Loanwallet startades av Joachim Ronneback Thomson och Petter Aronsson, två masterstudenter i finansiell matematik på KTH i Stockholm.

Tjänsten använder matematiska beräkningsmodeller för att få fram den optimala fördelningen mellan fast och rörlig ränta på bolån, enligt bolaget. Grunden till produkten är ett examensarbete som grundarna gjorde tillsammans på universitetet.

Just valet mellan fast och rörlig boränta är ett klassiskt problem som bara i Sverige påverkar miljoner människors privatekonomi.

“Vi fick flera hundra intresseanmälningar innan betan var ute och har jobbat stenhårt i snart ett år med att få upp tjänsten. Nu har vi på bara ett par veckor nått strax över tusen testanvändare och får otroligt många positiva reaktioner", säger Joachim Ronneback Thomson, medgrundare på Loanwallet.

I bolagets såddrunda deltar bland andra Thomas Eriksson, tidigare vd på investmentbanken Carnegie, och Brian Cordischi, chef för investeringar och kapitalförvaltning vid Carnegies privatbank.

“Loanwallet är ett spännande bolag med stor potential att ersätta bankernas traditionella fysiska rådgivning. Dagens bolånekunder vill ha digitala beslutstöd som är lättillgängliga och pricksäkra", säger Thomas Eriksson.

Loanwallet är ett av flera svenska techbolag som vill förändra just bolånemarknaden - en marknad där storbanker gör enorma vinster på grund av brist på transparens.

Fler svenska startups inom segmentet är bland andra Enkla.com och snart även Tink, enligt våra källor.

Läs fler artiklar
LÄS MER