Arthro Therapeutics får in kapital från Sweet Capital

Breakit - Arthro Therapeutics får in kapital från Sweet Capital

Jakob Dahlberg, medgrundare till Arthro Therapeutics. Foto: Press

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Malmö-bolaget Arthro Therapeutics har tagit fram ett digitalt verktyg för artros-patienter. Nu får bolaget in 20 miljoner i nytt riskkapital, i en runda som leds av Sweet Capital.

Artros är en sjukdom som gör att nästan all fysisk aktivitet gör ont. Svenska Arthro Therapeutics har skapat en sorts digital vårdcentral där artros-sjuka kan träffa en fysioterapeut och få hjälp med övningar som lindrar smärtan.

Det Malmö-baserade techbolaget har tidigare slutit avtal med Västmanlands läns landsting, som låter sina medborgare använda tjänsten gratis.

Nu får Arthro in mer finansering för att växa. Den nya rundan på 2,2 miljoner dollar, motsvarande 20 miljoner kronor, leds av King-grundarnas riskkapitalbolaget Sweet Capital.

"Vi har bevisat att vi kan leverera bevisade kliniska resultat på samma nivå som vid ett fysiskt vårdmöte, men med hälften så stora resurser", säger Arthros Therapeutics medgrundare Jakob Dahlberg.

Bolaget har tidigare tagit in riskkapital från välrenommerade affärsänglar som Sophia Bendz och Hampus Jakobsson.

Enligt grundarna är en av finesserna med Arthro också att bolaget ska ha en affärsmodell som skiljer sig radikalt från hur det generellt fungerar i vården.

Jakob Dahlberg säger att planen nu blir att skala upp bolaget ytterligare.

"Vi har lyckats återskapa den här processen med hundratals patienter. Med den här nya finanseringen kan vi göra det med tusentals", säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER