Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Fyndiq-grundare pumpar in kapital i ny e-handelsplattform

Artikel bild
Azddin Benberkan och Dan Nilsson Foto: Linnéa Vikbrant

Nu väntar expansion för e-handelsplattformen Quickbutik.

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

viviana@breakit.se

Reporter

Quickbutik är ny e-handelsplattform som ska göra det enkelt att starta en egen webshop och driva tillväxt helt utan tekniska förkunskaper.

“Vi vill ta bort den tekniska frustrationen för e-handlaren. Vi erbjuder en komplett webbutik, där allt ingår bland annat Klarna Checkout för sin kassa. Det enda e-handlaren behöver göra är att lägga in sina produkter och fokusera på det som är viktigast - försäljningen”, säger Azddin Benberkan, som är grundaren och vd för Quickbutik.

För över ett år sedan skrev vi att e-handelsplattformen Quickbutik hade valts in till inkubatorn E-commerce Park i Skåne.

Nu tar startupen in sin första investering från e-handelsveteranen Dan Nilsson, som bland annat är medgrundaren av fyndsajten Fyndiq, översättningsstartupen Contentor och sajten E-handel.se samt inkubatorn E-commerce Park. 

Hur mycket pengar det rör sig om vill Azddin Benberkan inte avslöja.

“Att få in Dan Nilsson betyder mycket, han är en e-handelskung och kan branschen. Han såg potentialen som finns i Quickbutik och därför investerar han”, säger Azddin Benberkan. 

I dag har Quickbutik över 150 aktiva webbutiker, enligt grundaren, och planerar nu att inta Norden. 

"För pengarna ska jag nyanställa och sedan är det expansion i Norden som gäller. Vi vill bli större och växa mycket fortare", säger Azddin Benberkan. 

På marknaden finns sedan tidigare större aktörer som exempelvis svenska Tictail.

Läs mer