Fyndiq-grundare pumpar in kapital i ny e-handelsplattform

Breakit - Fyndiq-grundare pumpar in kapital i ny e-handelsplattform
Azddin Benberkan och Dan Nilsson Foto: Linnéa Vikbrant
Viviana Canoilas
Viviana Canoilas
Reporter

Nu väntar expansion för e-handelsplattformen Quickbutik.

Viviana Canoilas
Viviana Canoilas
Reporter

Quickbutik är ny e-handelsplattform som ska göra det enkelt att starta en egen webshop och driva tillväxt helt utan tekniska förkunskaper.

“Vi vill ta bort den tekniska frustrationen för e-handlaren. Vi erbjuder en komplett webbutik, där allt ingår bland annat Klarna Checkout för sin kassa. Det enda e-handlaren behöver göra är att lägga in sina produkter och fokusera på det som är viktigast - försäljningen”, säger Azddin Benberkan, som är grundaren och vd för Quickbutik.

För över ett år sedan skrev vi att e-handelsplattformen Quickbutik hade valts in till inkubatorn E-commerce Park i Skåne.

Nu tar startupen in sin första investering från e-handelsveteranen Dan Nilsson, som bland annat är medgrundaren av fyndsajten Fyndiq, översättningsstartupen Contentor och sajten E-handel.se samt inkubatorn E-commerce Park. 

Hur mycket pengar det rör sig om vill Azddin Benberkan inte avslöja.

“Att få in Dan Nilsson betyder mycket, han är en e-handelskung och kan branschen. Han såg potentialen som finns i Quickbutik och därför investerar han”, säger Azddin Benberkan. 

I dag har Quickbutik över 150 aktiva webbutiker, enligt grundaren, och planerar nu att inta Norden. 

"För pengarna ska jag nyanställa och sedan är det expansion i Norden som gäller. Vi vill bli större och växa mycket fortare", säger Azddin Benberkan. 

På marknaden finns sedan tidigare större aktörer som exempelvis svenska Tictail.

Läs fler artiklar

På breakit.se sparar vi information om ditt besök i kakor. Se vår policy.

OK
Läs nästa artikel