Airbnb större än Hilton och vinner mark bland affärsresenärer

Airbnb större än Hilton och vinner mark bland affärsresenärer

FOTO: Flickr/Hotel Montecatini Terme

Breakit

Airbnb, som är en sajt specialiserad på privatuthyrning som alternativ till hotell, erbjuder idag mer lediga rum att sova i än hotellgiganter såsom Marriott och Hilton.

Det skriver The New York Times.

Enligt uppgifterna erbjuder Airbnb mer än en miljon lediga hem, lägenheter och även tidigare ladugårdar till sina kunder.

Men trots den imponerande tillväxttakten - Airbnb grundades 2008 - verkar dess rivaler ännu inte ta bolaget på allt för stort allvar. Anledningen stavas en stark global resemarknad, något som gjort att flera hotellkedjor, däribland Choice Hotels Internationals och InterContinental Hotel Groups, inte känt av Airbnbs närvaro. 

”Det är ett kortsiktigt nätuthyrningsbolag”, säger Kerry Ranson, styrelseordförande för InterContinental Hotel Groups.

Men faktum är att Airbnb har börjat ta marknadsandelar och det främst inom affärssegmentet där affärsresenärerna är mindre benägna om att ha bra komfort i samband med resor. Sedan Airbnb tog sikte på dem förra sommaren via sitt samarbete med Concur har bolaget redan hunnit skaffa sig en marknadsandel som nästan uppgår till tio procent.

”De behöver inte en concierge eller room service. De vill bara spara pengar”, säger Mike Oshins, professor på Boston University.

Airbnb, som värderas till gigantiska 20 miljarder dollar, är för närvarande aktiv i 34.000 städer i 190 länder.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER