Sök

DJ-appen Pacemaker tar in 9 miljoner kronor från amerikaner

Spintop VenturesPacemaker

Tanya Marvin-Horowitz och Jonas Norberg. Foto: Ann Jonasson och Pacemaker/Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Riskkapitalbolagen Plus eight och Capital A partner hakar på när Spintop går in i det svenska musikbolaget.

Pacemaker är en av Sveriges äldre musiktechstartups och grundades 2005. Över 100 miljoner kronor pumpades in i bolagets första hårdvaruprodukt.

Sedan dess har Pacemaker lagt bakom sig en konkurs och bytt skepnad till ett appbolag. Bolaget erbjuder en tjänst som integrerat med Spotify låter dig sätta ihop egna mixar direkt i telefonen eller surfplattan.

Nu fyller bolaget på kassan med totalt 1 miljon dollar, motsvarande 9 miljoner kronor. Största investerare i rundan är riskkpaitalbolaget Spintop, som även har investerat i hårdvarubolaget Modcam.

”Det här är för att ta bolaget till nästa runda som vi planerar att resa innan sommaren”, säger Jonas Norberg, vd och megrundare av Pacemaker och fortsätter:

”Nu har vi lanserat 2.0-versionen av vår app. Den går väldigt bra. Nu har vi några väldigt viktiga uppdateringar framför oss och nästa kvartal kommer vi fokusera på att börja tjäna pengar."

Med på tåget får man även de amerikanska riskkapitalbolaget Plus eight – som drivs av technolegendarerna Richie Hawkins och John Aquiaviva – och Capital A Partner. Både Spintop och Plus eight är investerare sedan tidigare medan Capital A Partner gör sin första satsning i det svenska bolaget.

“Det som fick oss att investera var personerna bakom, tekniken och behovet vi ser på marknaden. I vår research har vi inte kunnat hitta någon som gör det Pacemaker gör”, säger Tanya Marvin-Horowitz på Capital A Partner.

Men allt är inte guld och gröna skogar för musikappen. Ägarbolagets nysläppta årsredovisning indikerar att det är riktigt tajt med kapitalet i verksamheten. I förvaltningsberättelsen skriver bolaget att det finns "väsentliga osäkerhetsfaktorer som kan leda till betydande tvivel om bolagets förmåga att fortsätta sin verksamhet".

”Välkommen till startupvärlden. Det är så det är konstant", säger Jonas Norberg.

Ska man tolka det som att ni fick in kapitalet i elfte timmen?

"Det här kapitalet kom in successivt men vi har haft andra lägen i vår resa tidigare där det verkligen har varit på håret”, säger Jonas Norberg.

Läs mer