Tripplar omsättningen – nu ska Telefonshoppen växa utomlands

Telefonshoppen

Gustaf Meidner och Gustaf Werner, grundare Telefonshoppen. Foto: Press

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Planen för Telefonshoppen nästa år är att omsätta en halv miljard kronor.

Försäljning av mobiltelefoner och paddor via nätet har blivit en monsterhit för grundarna av Telefonshoppen, Gustaf Meidner och Gustaf Werner. Sedan 2015 har bolagets tillväxtkurva pekat spikrakt uppåt. Och inget tyder på att den kommer att avstanna.

I år räknar bolaget att nå en omsättning på 270 miljoner kronor – vilket är en ökning med nästan 300 procent jämfört med i fjol. Vinsten efter finansnetto blev 2015 nästan 5 miljoner kronor och Gustaf Meidner räknar med att vinsten blir betydligt högre än så i år. 

"Att vi fortsätter att växa i samma takt beror på att vi har jobbat väldigt aktivt med hela bolaget för att det ska fungera bra. Från kundtjänst och kundupplevelsen till att skicka paket och hålla leveranstiden", säger han.  

Planen för nästa år är att omsätta en halv miljard kronor och ta klivet in i de övriga nordiska länderna - Norge är först ut.

"Under första kvartalet nästa år kommer vi att börja rulla ut mattan i Norge och sedan fortsätta expandera i övriga Norden. Vi har siktat länge på Norge, men det är nu som vi känner oss mogna för att expandera", säger Gustaf Meidner.

Förra året gick affärsängeln Jonas Engwall in i bolaget som styrelseordförande då han investerade "några miljoner" i Telefonshoppen. Han har tidigare varit med och grundat Skruf Snus, som såldes till Imperial Tobacco för 450 miljoner kronor. Hälsokostföretaget Risenta och möbelfirman Svenssons i Lammhult är också några bolag som Jonas Engwall har investerat i.

Kommer ni att ta in mer kapital? 

"Sedan investeringen har vi växt organiskt och har inga planer på att ta in nytt kapital, i alla fall inte externt", säger Gustaf Meidner.

Läs mer