Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Han hoppade av toppjobbet på Klarna – startar egen betalstartup

Artikel bild
F.v: Peis grundare Jens Saltin och Fredrik Olofsson. Foto: press

Tidigare i år hoppade Jens Saltin av jobbet som landschef i Storbritannien för Klarna. Här är hans nya bolag som ska lösa alla gruppbetalningar.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

jonas@breakit.se

Reporter

För ett par veckor sedan kunde Breakit i en större kartläggning visa att minst 15 högt uppsatta chefer har slutat på betaljätten Klarna bara det senaste året.

Nu visar det sig att ytterligare en Klarnatopp har försvunnit från bolaget. Nu berättar Jens Saltin, tidigare Storbritannien-chef på Klarna, om sin nya satsning: Betalstartupen Pei.

“Vi kommer lansera en betaversion av appen inom de närmaste veckorna. Vi vill lösa huvudvärken som uppstår vid alla gruppbetalningar”, säger Jens Saltin.

Han är väldigt hemlighetsfull när han berättar om exakt hur tjänsten kommer att funka men säger att den ska användas till exempel om man ska dela på en restaurangnota eller samla in pengar från en rad personer till exempelvis en svensexa.

Det låter lite som en konkurrent till Swish?

“Vi ser oss mer som ett komplement än en konkurrent. Om man bara ska överföra pengar från ett konto till ett annat funkar Swish bra. Så fort det handlar om gruppbetalningar är inte den tjänsten längre optimal”, säger Jens Saltin.

Med sig som medgrundare har han Göteborgsinvesteraren och systemvetaren Fredrik Olofsson. Han har bland annat investerat i lånebolaget Trine samt startat dejtingappen Maybe. Han har även startat anteckningsappen Mobilenotes som har över 100.000 aktiva användare i månaden.

“Fredrik har en gedigen erfarenhet från mobilvärlden och jag har erfarenheten från betalvärlden”, säger Jens Saltin.

Och visst har han erfarenhet. I över 7 år jobbade han sig uppåt i betaljätten Klarnas organisation. Först jobbade han med utvecklingen av produkten Klarna mobil och gick sedan över till att bli säljchef i Sverige, via Holland, till att bli landschef för en av bolagets viktigaste marknader – Storbritannien.

“Jag har varit sugen på att starta något eget och nytt under en längre tid. Det har dykt upp lite olika idéer men jag har inte tyckt att något var bra nog förrän jag och Fredrik tog fram den här idén”, säger Jens Saltin.

Med hans nya bolag är planen först att lansera i Sverige. När det börjar lyfta på hemmamarknaden har han dock större mål.

“Venmo är den enskilt största P2P-betaltjänsten (betalningar mellan privatpersoner) i USA. Vi vill bli som dem fast i Europa”, säger han.

Betyder det att ni kommer bredda tjänsten från gruppbetalningar?

“Gruppbetalning i Sverige är det första steget. Vi vill inte låsa in oss i något som kan begränsa oss för framtiden men det viktiga nu är att få till en produkt som marknaden gillar i Sverige”, säger Jens Saltin.

Än så länge har de två finansierat bolaget själva men de vill inte avslöja hur mycket de har satsat.

Läs mer