Angel List köper upp Product Hunt – vill bli techbolagens nätverk

Erik Wisterberg

Reporter

Product Hunt sägs ha varit på jakt efter kapital. Nu sväljs plattformen istället av Angel List.

Angel List kan enklast beskrivas som ett Linkedin för startups. Målet är att koppla ihop privatinvesterare med startup-entreprenörer, för att möjliggöra smidigare kapitalrundor. 

Nu presenterar Angel List ett förvärv. 

Product Hunt, en sajt som ska få användarna att upptäcka och dela nya produkter, köps upp av Angel List i en affär där köpeskillingen än så länge inte är känd. Vi har tidigare skrivit om Product Hunt vid flera tillfällen när svenskbyggda produkter har trendat där, exempelvis här.

Bakgrunden till uppköpet ska enligt Techcrunch bland annat finnas i att de två bolagen känt en oro för att de i framtiden kan konkurrera om samma publik. 

”I dag hjälper vi grundare att ta in kapital och rekrytera talanger. Med Product Hunt kan vi också hjälpa grundare att lansera produkter och nå konsumenter som tidigt tar till sig nya saker. Med detta förvärv blir vi nätverket för techbolag”, säger Naval Ravikant, vd och medgrundare av Angel List, till Techcrunch

Product Hunt grundades 2013 av Ryan Hoover, och backades tidigt upp av den välkända startup-inkubatorn Y Combinator. 

Ganska nyligen presenterade bolaget sin plan på hur det ska börja tjäna pengar på sina användare. Enligt Techcrunch har det tidigare ryktats om att en större kapitalrunda var på gång i Product Hunt. 

”Det här var den bästa lösningen. Det var inte på något sätt vårt enda alternativ”, säger grundaren Ryan Hoover till Techcrunch. 

Läs fler artiklar
LÄS MER