Nyheter 24-grundaren: "Vi har inte fått några gratismackor"

Nyheter24 17 frågor
Nyheter 24-grundaren: "Vi har inte fått några gratismackor"

Douglas Roos. Foto: TT

Johanna Ekström

Reporter

Varje vecka får du lära känna en svensk startup-profil på ett mer personligt plan. Den här helgen är det Nyheter 24-grundaren Douglas Roos tur att grillas av Breakits 17 sylvassa frågor.

1. Vad sysslar du med?

"Jag är entreprenör. Är operativ styrelseordförande i det digitala mediehuset Nyheter 24-gruppen. Ett bolag jag grundade tillsammans med min grymma vän Patrik Sandberg för snart nio år sedan".

2. Om du inte gjorde det du gör, vad skulle du göra då?

"Då skulle jag garanterat entreprenöra någon annanstans. Jag älskar att göra affärer, jag är nyfiken och driftig så jag kommer nog hålla på tills jag en dag trillar av pinn".

3. Vilken uppfinning ser du mest fram emot?

"Oj, nu har jag tänkt på ett svar på den här frågan i 5 minuter utan att komma på något. Jag måste vara särdeles icke-kreativ, en person som fogligt inrättar mig efter det som finns här och nu".

4. Vilket beteende tål du verkligen inte?

"Pretentiösa, dryga och snobbiga personer har jag oerhört svårt för".

5. Hur mår du just nu?

"Riktigt bra. Nyheter 24-gruppen växer med 100 miljoner kronor i år igen, vi har ett par riktigt vågade satsningar på gång så jag är spänd och glad. Och nervös. Hehehe".

6. Vilken är din största bragd någonsin?

"Det måste nog vara det vi gjort inom ramen för Nyheter 24-gruppen. Vi har inte fått några gratismackor, to say the least".

7. Om du fick välja en annan person att leva som, vem skulle det vara?

"Enkel fråga: Lebron James. Han är världens främste basketspelare. Vann NBA med Cavs i somras, blev utsedd till finalens mest värdefulle spelare och verkar vara en schyst person. Och så är han ett jävla monster på plan".

8. Vilka är din favorituppfinning?

"Internet, den snabba och bärbara datorn och den smarta telefonen. Allt det där har fundamentalt förändrat mitt liv. Mobiliteten är total vilket ökar effektiviteten och friheten".

9. När är du som mest produktiv?

"När jag vaknar på morgonen, typ klockan 06. Jag stiger rakt upp ur sängen, gör en rejäl kaffe och sätter mig framför datorn. Då har jag mina absolut bästa timmar. Obs! Jag äter absolut ingen frukost, då kan jag bli seg. Hellre en periodisk fasta än seghet".

10. Vilka fiktiva förebilder har du?

"Fiktiva? Elon Musk är en förebild men han är ju allt annat än fiktiv".

11. Om du hade 10 miljoner kronor, hur skulle du investera dom?

"Utan tvekan i Nyheter 24-gruppen. Vi gör så otroligt mycket mer än nyheter (ja, vi ska ändra namn) och har ett antal nya satsningar på gång. Det känns så otroligt kul och spännande".

12. När gjorde du bort dig rejält senast, och hur?

"När jag hängde med en av våra säljare på en pitch för att sälja en stor reklamkampanj till ett företag i hälsobranschen. Han tänkte väl att det var bra att ta med en av grundarna, att det skulle ge tyngd i pitchen. Han glömde att det var jag. Utan att nämna några namn så kan jag säga att jag är ju sjukt hälsointresserad och vips höll jag en lång harang kring en hälsotrend som gick ut på att konsumenterna absolut inte skall använda de produkter företaget i fråga säljer. Det blev lite tryckt stämning kring bordet, minst sagt. Min säljare har inte frågat mig sedan dess om jag vill haka på och pitcha".

13. Vilken techkändis vill du absolut inte fira midsommar eller jul med?

"Mark Zuckerberg. Han skulle bara sitta på fejjan o hänga med sina 1,5 miljarder polare".

14. Vilken pryl tar du alltid med dig på semester?

"Jag vet att frågan ställdes i singularis men här kommer ändå ett gäng prylar som alltid åker med: Träningsgrejer, dator, telefon, böcker".

15. Vad är utmärkande för folk du gillar att umgås med?

"Jag gillar positiva, nyfikna, vidsynta och pluralistiska personer. De ska helst vara orädda, intelligenta och våga gå utanför konventionen".

16. Vilken enskild egenskap skulle du helst haft?

"Som jag då med andra ord inte har? Oj, det är många. Men jag väljer en: jag hade velat vara mer strategisk i min val när jag var 20-25 år. Min karriär har blivit lite väl banan-skalig ibland".

17. Hur skulle du helst dö?

"Tänker väldigt lite på döden, men när jag väl dör vill jag att det inte skall komma som en chock för min omgivning. Jag vill vara pigg och alert in i det sista men folk skall ändå tänka att 'oj, han är 108 år gammal, börjar nog snart bli dags att ställa skorna på hyllan'. När jag väl dör sen så får det gärna vara i samband med något idrottsligt. Varför inte under ett intervallpass? 10 gånger 1000 meter med 45 sekunder ståvila?".

Läs fler artiklar
LÄS MER