Nu kan Malmöborna få hemkörd sprit på helgkvällarna

Breakit - Nu kan Malmöborna få hemkörd sprit på helgkvällarna

Foto: TT/Gorm Kallestad

Viviana Canoilas

Reporter

Den danska nätbutiken Bubblig.se erbjuder hemleverans av alkohol till personer som bor i Malmö – har redan varit i gång tre helger i Malmö.

Systembolaget verkar ha fått en ny utmanare. Det är den danska nätbutiken Bubblig.se som nu ska erbjuda hemleverans av öl, vin och sprit på fredag- och lördagkvällarna, rapporterar Sydsvenskan.

Leveransen ska ske varannan timme med bud från Danmark då det är förbjudet att hålla lager av alkohol i Sverige. 

Enligt Sydsvenskan har Bubblig.se tillstånd från Skatteverket att sälja alkohol via nätet till privatpersoner och har samma ålderskrav som Systembolaget. 

Nätbutiken berättar för tidningen att deras tjänst är laglig och för att följa den svenska lagstiftningen drivs hemsidan från Danmark.

”Vi är i startgroparna och levererar än så länge bara i Malmö. Men vi anpassar oss efter marknaden och är absolut beredda att växa utanför Malmö”, säger Johan Segerberg på Bubblig.se till Sydsvenskan och uppger att de redan varit i gång tre helger i Malmö.

Kritikerna är dock inte säkra på att hanteringen är laglig. 

"Det här var inte vad lagstiftaren förutsåg", säger Jörgen Hettne, docent i EU-rätt vid institutionen för handelsrätt på ekonomihögskolan i Lund, till tidningen och fortsätter: 

”Själv menar jag att det här egentligen är förtäckt detaljhandel av alkohol i Sverige i strid med Systembolagets monopol.”

Läs fler artiklar
LÄS MER