Nu sätter Dogbuddy tänderna i sin svenska konkurrent

Dog Buddy
Nu sätter Dogbuddy tänderna i sin svenska konkurrent

Anna Ekman, affärsutvecklingschef, Samira Mchater, Sverigechef och Richard Setterwall, vd. Foto: Press

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

”Det här är en perfekt match”

Den digitala hundpassningstjänsten Dogbuddy fortsätter att växa snabbt på den svenska marknaden. Nu köper bolaget sin största konkurrent i Sverige, Tasspass för en okänd summa pengar.

”Vi har haft diskussioner en tid och nu fick vi till det. För båda parter är det här en perfekt match”, säger Dogbuddys svenska grundare Richard Setterwall.

Tasspass grundades 2013 och har idag runt 10.000 hundägare som kunder och 1.500 hundpassare. Omsättningen var dock blygsamma 154.000 kronor under fjolåret.

”Deras omsättning har planat ut efter att vi gick in på den svenska marknaden. Nu tar vi över verksamheten och Tasspass blir inom några veckor en del av varumärket Dogbuddy”, säger Richard Setterwall.

Dogbuddy finns idag på sex marknader där Sverige är den som just nu växer snabbast.

”Sedan vi lanserade här i april har de svenska bokningarna växt i genomsnitt med 35 procent varje månad, och de tre senaste månaderna har tillväxten ökat med 50 procent varje månad. Vi skulle kunna vrida om verksamheten till lönsamhet om vi ville”, säger Richard Setterwall.

Men i närtid är det istället fortsatt tillväxt som gäller för Richard Setterwall och hans hundpassningstjänst. Under första halvan av nästa år väntar därför ytterligare en finansieringsrunda på uppemot 100 miljoner kronor.

”Om det blir 30 eller 100 miljoner får vi se men vi kommer antagligen göra en till runda. Vi har stort intresse från en rad investerare”, säger han. 

Dogbuddy har redan idag ett gäng riktigt prominenta investerare i ägarlistan. Här återfinns bland andra Sofia Bendz, (tidigare marknadschef på Spotify) Claes Dahlbäck (tidigare Investor-vd) och Vigo Carlund (tidigare Kinnevik-vd) samt finansmännen Anders Böös och Fredrik Palmstierna. Största externa ägare är spelbolaget Kings grundare via det gemensamma investmentbolaget Sweet capital.

Läs fler artiklar
LÄS MER