Världsstjärnan Avicii investerar när Bambuser får in 14 miljoner

Världsstjärnan Avicii investerar när Bambuser får in 14 miljoner

Foto: Christine Olsson/TT

Jonas de Lange

Reporter

Streamingbolaget får in 14 miljoner kronor i riskkapital.

Bambuser har skapat en plattform för professionell livestreaming av video och har bland annat Norges public service-bolag NRK på kundlistan.

Nu skriver bolaget i ett pressmeddelande att man har tagit in 1,5 miljoner dollar, motsvarande 14 miljoner kronor, i riskkapital. De nya pengarna ska användas för att sprida bolagets produkt Iris till nya marknader och affärsområden.

Bland investerarna är den svenska musikstjärnan Avicii. Utöver hans bolag har även riskkapitalbolagen LMK Forward, Bluewise och Muirfied investerat. Hur stor del av rundan de olika partnerna tar är än så länge oklart.

"Vi har som ambition att få fler aktörer inom underhållning att använda sig av livevideo och integrera det i sina tjänster. Det är en vision vi delar med Tim ("Avicii" Bergling reds. anm.) och hans team", säger Jonas Vig, vd på Bambuser.

Vad hoppas ni att Avicii kan bidra med?

"Det är framförallt helt nya perspektiv. Vi har haft mer traditionella investerare tidiager och stora bolag. Nu får vi in helt nytt blod och en helt ny vinkel", säger Jonas Vig.

Aviciis manager Arash "Ash" Pournouri har sedan tidigare visat ett stort intresse för svenska techbolag och driver bland annat techeventet Symposium tillsammans med Spotify.

Vad Breakit kan utröna är det här den första techinvesteringen i Sverige för Avicii själv.

Enligt pressmeddelandet har Bambusers app idag laddats ned av 60 miljoner personer globalt.

Läs fler artiklar
LÄS MER