Uber fortfarande utan Sverigechef - söker en "get shit done"-person

Uber
Uber fortfarande utan Sverigechef - söker en "get shit done"-person

Sanna Wolf-Watz

Webbredaktör

I februari lämnade Robin Reznik posten som Sverigechef på techjätten Uber. Sedan dess har posten varit vakant och bolaget söker alltjämt efter en person som kan "get shit done".

Babba Canales och Robin Reznik de två som drog igång taxiappen Ubers verksamhet i Sverige 2013. Nu har de gått vidare till nya poster. Babba Canales, som var marknadschef, flyttade till New York för att jobba med Ubers varumärke där i januari.

I februari lämnade även Robin Reznik sin position som landschef. Sedan dess har företaget varit på jakt efter en ny Sverigechef.

I jobbannonsen står att det internationella miljardföretaget söker någon med mer än sex års erfarenhet av konsultjobb och en “get shit done”-attityd. Än så länge har tydligen ingen sådan gått att finna.

Under tiden utreds företaget, enligt Dagens industri, av Ekobrottsmyndigheten. Detta på grund av oklarheter kring samåkningstjänsten Uber Pop, där det är oklart om det är föraren eller Uber som ska betala in skatter och avgifter.

Även Transportstyrelsen är intresserad av företagets verksamhet eftersom det innebär passagerartransport utan taxameter.

Svenska myndigheter är lång i från de enda som intresserat sig för San Francisco-företaget som tillsammans med bostadsuthyraren Airbnb representerar den nya så kallade delningsekonomin.

Länder som Tyskland, Spanien och nu senast Brasilien har redan förbjudit tjänsten av konkurrens och skatteskäl efter påtryckningar från traditionella taxibolag. Det har inte stoppat företaget från att dra i gång ytterligare en finansieringsrunda där värderingen väntas bli den högsta av ett icke börsnoterat bolag sedan Facebook.

Breakit har varit i kontakt med Ubers pressavdelning i London men inte fått några svar på hur det går med rekryteringsprocessen annat än att tjänsten fortfarande inte tillsatts.

Läs fler artiklar
LÄS MER