Nu ska svenska Egreement döda pappersavtalen för gott

Nu ska svenska Egreement döda pappersavtalen för gott

Från vänster till höger på delar av teamet: Amelie Friedman, Magnus Öman, Patrick Wilkinson, Stellan Rosman, Johan Öhlund, Lars Hendahl.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Egreement gasar på en växande miljardmarknad.

Det är e-signeringstjänsten Egreement som nu får in ytterligare 5 miljoner kronor i en nyemission. Det är tre av bolagets existerande ägare, riskkapitalbolagen Gullspång och Gavia samt företags vd Patrick Wilkinson, som skjuter till pengarna.

“Vi gjorde en nyemission på lika mycket för ett år sedan och vi växer vidare enligt plan. Potentialen är väldigt stor och vi gasar för fullt”, säger Patrick Wilkinson.

Egreements affärsidé är att digitalisera företagsvärldens alla pappersavtal.

“Vi talar om en marknad som är värd 100-tals miljoner bara i Sverige. Räknar du in övriga världen handlar det om miljarder”, säger Patrick Wilkinson.

Främsta konkurrenten i Sverige är Scrive där bland annat Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski investerat pengar i

“Räknat i faktisk omsättning är vi större än Scrive men vi växer båda fort”, säger Patrick Wilkinson.

Han uppger att omsättningen i år hamnar på cirka 10 miljoner kronor vilket är en ökning med runt 50 procent jämfört med 2015. Förlusten blir cirka 4 miljoner kronor.

“Nästa år ska vi omsätta 20 miljoner kronor och håller vi den tillväxttakten så är vi lönsamma 2018”, säger Patrick Wilkinson.

I samband med nyemissionen går också IT-veteranen Rolf Hallencreutz in som styrelseordförande i Egreement.

“Vi är fortsatt övertygade om att många bolag har mycket att vinna på att digitalisera identifiering och signering av viktiga överenskommelser. Vi är glada över att Rolf Hallencreutz nu tar plats i styrelsen”, säger Erik Brandberg, Gullspång Invest i en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER