Efter kritiken – Fingerprint drar tillbaka guldkantat bonusprogram

Efter kritiken – Fingerprint drar tillbaka guldkantat bonusprogram

Foto Björn Larsson Rosvall / TT

Breakit

Efter kritik från ägarna har sensorbolaget Fingerprint beslutat sig för att dra tillbaka förslaget om ett guldkantat bonus- och optionsprogram riktat till bland annat bolagets nya vd.

Förra veckan kunde vi rapportera att techsuccén Fingerprint Cards haft planer på att införa ett incitamentsprogram, som berör ledningsgruppen och bolagets nytillträdde vd Christian Fredriksson, om 1 miljon optioner. Bonusprogrammet uppgavs vara värt mellan 12,5 och 15 miljoner kronor, men kunde bli värt mycket mer när optionerna växlas mot aktier, förutsatt att aktiekursen stiger.

Förslaget, som var tänkt att godkännas på en extra bolagsstämma den 30 november, fick flera storägare att reagera kraftigt.

"De har inte fått vara med och bestämma. Man brukar prata med storägare innan, men så har inte skett här", sade Mattias Eriksson, som ansvarar för bolagets investerarrelationer, till Svd då.

Nu meddelar Fingerprint att den extra bolagsstämman har ställts in och att förslaget om optionsprogrammet har dragits tillbaka.

“Efter noga övervägande och fortsatt dialog med ägarna ställer styrelsen in den extra bolagsstämma som var planerad till den 30 november i Stockholm. Styrelsen återkommer med ett förslag gällande ett nytt incitamentsprogram till ledning och vd i samband med den ordinarie bolagsstämman, som hålls i Göteborg den 20 april 2017”, skriver bolaget i ett utskick.

Christian Fredriksson tog över som vd efter Jörgen Lantto, som petades från jobbet i början av juni.

Läs fler artiklar
LÄS MER