Collector Ventures investerar i Matspar och Mr. Shoebox

Collector Ventures Mr. Shoebox
Collector Ventures investerar i Matspar och Mr. Shoebox

Collectors grundare Lena Apler Foto: Press

Jonas de Lange

Reporter

Den digitala banken Collectors riskkapitalarm investerar i prisjämförelsesajt och bokföringstjänst.

Den digitala banken Collectors techinvesteringar görs i ett samarbete med riskkapitalbolaget NFT Ventures, som även sköter vissa techinvesteringar åt mediejätten Bonnier.

I ett pressmeddelande skriver Collector Ventures att man har investerat i Matspar, en prisjämförelsesajt för mat på nätet, och bokföringstjänsten Mr. Shoebox.

”Investeringarna i Matspar.se och Mr Shoebox är, var och en, viktiga pusselbitar i fortsatt utveckling av Collector till en ledande digital nischbank i Norden. Idéer och plattformar kan bredda Collectors erbjudande samtidigt som Collector kan erbjuda bolagen en bra miljö för fortsatt utveckling med hög kompetens inom teknik och digitalisering. Dessutom får de tillgång till seniora rådgivare inom Collector och NFT Ventures och, inte minst, ett stort nätverk.” säger Lena Apler, grundare och styrelseordförande i Collector, i pressmeddelandet.

Investeringen i Matspar rapporterade Breakit om redan i oktober. Eftersom investeringen gjordes genom samarbetet med NFT framgick inte att Collector Ventures var involverade då. Totalt tog bolaget in 7,5 miljoner kronor. Enligt uppgifter från bolagsverket värderas startupbolaget till närmare 40 miljoner kronor.

Det är fortfarande oklart hur mycket kapital Mr. Shoebox har fått in.

Läs fler artiklar
LÄS MER