Mäklarhuset satsar på VR – 30 kontor får virtuella visningar

Diakrit Mäklarhuset VR
Mäklarhuset satsar på VR – 30 kontor får virtuella visningar

Genrebild. Foto: Seth Wenig/AP/TT

Jonas de Lange

Reporter

VR-tekniken fortsätter att locka kunder bland mäklare. Nu ska Mäklarhuset visas upp fler lägenheter med 360-foto.

VR-bolaget Diakrit har specialiserat sig på att fota och visa lägenheter i VR-headset. Bolaget har sedan tidigare byggjätten NCC som kund och har haft tidigare statsminister Göran Persson som investerare.

I våras sålde dock Göran Persson sina andelar i bolaget till den australiensiske mediemogulen Rupert Murdochs News Corp.

Nu har bolaget skrivit på ett större avtal med den svenska fastighetsmäklaren Mäklarhuset, som rullar ut bolagets teknik på 30 kontor runt om i landet. Det innebär alltså att kontoren kommer att börja fota sina lägenheter med 360-foto. Spekulanterna kan sedan ta sig runt i lägenheten med hjälp av ett VR-headset eller genom att hålla telefonen framför sig i rummet.

“Vi vill ta Virtual Reality från hajp till en ny standard på bostadsmarknaden. Tekniken gör det möjligt att gå på bostadsvisning hemifrån vilket skapar en bättre kundupplevelse och på sikt en mycket mer digital bostadsmarknad. I ett första steg integrerar vi Virtual Reality i vårt erbjudande i storstäderna. På sikt vill vi erbjuda det i hela landet”, säger Erik Wikander, vd Mäklarhuset, i ett pressmeddelande.

Utöver Mäklarhuset har även Husman Hagberg börjat experimentera med VR genom ett samarbete med SEB:s innovationslabb.

Läs fler artiklar
LÄS MER