Stenbeck och Steve Angello planerar ny hemlig musiksatsning

Breakit - Stenbeck och Steve Angello planerar ny hemlig musiksatsning

Foto: TT

Breakit

Kinneviks-bossen Cristina Stenbeck och den tidigare Swedish House Mafia-medlemmen Steve Angello planerar att lansera ett ny musiksatsning nästa sommar, avslöjade de i en livesändning på tisdagen.

Affärskvinnan Cristina Stenbeck och musikproducenten Steve Angello kan verka som en märklig kombination – men nu planerar de två ett hemligt musikprojekt tillsammans.

Det avslöjade de på tisdagseftermiddagen i en livesändning där Stenbeck, som via investmentbolaget Kinnevik är storägare i digitala giganter som Rocket Internet och MTG, intervjuade Angello utanför Tele2-arenan iförd ett "Emotional Reality"-headset (en kombination av Go Pro-kamera och sensorer som registrerar hjärtslag och andning).

Detaljerna var de sparsamma med, men av samtalet att döma verkar det handla om ett större musikevent på Tele2 Arena under sommaren 2017. Ett av syftena är att få människor att röra på sig (oklart hur) med hjälp av oupptäckta artister som Steve Angello ska hitta.

”Jag vill hitta alla talanger och bygga den bästa tekniken och skapa en liveupplevelse – fast 2.0”, sa Steve Angello som nu ska resa runt i Sverige och leta upp talanger till eventet.

Det är inte första gången profilerna samarbetar. 2014 arrangerade Angello gratiskonserten Size in the park med uppbackning från Kinneviks-ägda Metro, Tele2, Comviq, MTGx och MTG.

Under livesändningen passade Stenbeck även på att hylla Angello:

”Du har mer koll på vad vi borde göra än våra aktieägare”, sade hon.

Hon berättade senast i helgen i SVT-programmet Skavlan om varför hon valde att hoppa av som ordförande i investmentbolaget Kinnevik. En av anledningarna var att hon för fem veckor sedan födde sitt fjärde barn.

“Men det har också handlat om att omdefiniera min roll i bolaget och fundera på på vilket annat sätt jag kan skapa värde. När man sitter i änden av styrelsebordet och ser en oljemålning på sin farfar och på sin pappa kan man lätt glömma vad man egentligen håller på med – att bygga spännande bolag”, sa hon då.

Camilla Björkman

Läs fler artiklar
LÄS MER