Sök

Han noterar sitt spelbolag - nu har Sverige fått en ny miljardär

THQ Nordic

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Grundaren Lars Wingefors aktiepost i värmländska spelbolaget THQ Nordic är värd nära en miljard efter noteringen.

Under tisdagens börsnotering steg värdet på THQ Nordics aktie strax efter öppning med 35 procent, från teckningskursen på 20 kronor upp till 27 kronor.  

Förhandsintresset har varit stort inför det värmländska spelbolaget THQ Nordics börsnotering. Enligt uppgifter till Breakit fulltecknades hela emissionen på bara två dagar efter det att prospektet offentliggjorts.

THQ meddelade nyligen i ett pressmeddelande att antalet tillgängliga b-aktier övertecknats cirka 19 gånger, samt att övertilldelningsoptionen utnyttjats.

Det innebär att bolaget i samband med noteringen värderas till cirka 1,2 miljarder kronor.

En värdering som nu ökat till runt 1,9 miljarder under tisdagsförmiddagen.

Bland de större investerarna i samband med noteringen återfinns storbankerna Swedbank och Handelsbankens fonder, Didner & Gerge, RAM ONE, Novobis och Lancelot Asset Management .

THQ Nordics grundare Lars Wingefors sålde inför noteringen aktier för runt 140 miljoner kronor, men har fortfarande kvar ett innehav på 50 procent i bolaget. De innebär att hans aktier nu är värda nära en miljard kronor. 

"Det känns bra att processen i mål, jag hoppas att jag har ett gäng nya glada aktieägare med i min båt", säger han till Breakit efter noteringen och fortsätter: 

"Jag har varit mån om att få med rätt ägare och ser långsiktigt på det här".

Om att värdet på hans egna aktier stigit så pass mycket säger han att "det är bara ett pappersvärde".

Ska ni fira på något sätt ikväll?

"Jag har med mig min fru och de närmaste i Stockholm, vi ska tillsammans med hela gänget i stillsamhet äta en bättre middag ikväll".  

Transparens: Lars Wingefors äger även en mindre aktiepost i Breakit.

Läs mer