Användarsiffror exploderar för Appspotr efter börsnoteringshajp

Appspotr
Användarsiffror exploderar för Appspotr efter börsnoteringshajp

Teamet bakom Appspotr. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

Appspotr har ökat antalet nya användare med 45 procent, bara i november månad.

I slutet på oktober i år rapporterades det att mjukvarubolaget Appspotr kommer noteras på aktietorget. Sedan dess står det klart att bolaget planerar att ta in en kapitalrunda på drygt 10 miljoner kronor och noteras 19 december.

Appspotr har skapat en tjänst som låter personer bygga appar utan att koda och fungerar lite som sajtverktyget Wordpress.

I Breakits podcast efterlyste innehållschef och medgrundare Stefan Lundell fler börsnoteringar i startupvärlden. En av anledningarna han uppgav var att det har en positiv marknadsföringseffekt eftersom noterade bolag uppmärksammas mer.

Den effekten verkar Appspotr redan ha dragit nytta av. I ett pressmeddelande skriver nu bolaget att man precis har passerat 200.000 registrerade användare, vara 62.000 har tillkommit efter att den stundande noteringen avslöjats.

“Vi har intensifierat vår marknadsföring, men det kan inte vara hela förklaringen. Jag tror det haft en kännbar effekt att det kommit ut att vi är på väg att börsnoteras. Det har genererat en del skriverier och nog samtidigt fungerat som ett slags kvalitetsmärkning”, säger bolagets vd Patric Bottne i pressmeddelandet.

Den nya milstolpen innebär att bolaget har ökat antalet användare med nästan 45 procent bara de senaste tre veckorna.

I perioden maj till september i år hade bolaget en negligerbar omsättning och gjorde en rörelseförlust drygt 5 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER