Ny tungviktare kliver in i Happy Landlord - som tar in miljonbelopp

Breakit - Ny tungviktare kliver in i Happy Landlord - som tar in miljonbelopp

Affärsängeln Eva Redhe, samt styrelseledamot i Starbreeze styrelse. Christopher Kingdon, medgrundare av Happy Landlord. Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Inför det nya släppet av spelet Adventure box tar Happy Lord in 3,2 miljoner kronor.

Med den svenska spelstartupen Happy Landlords spel Adventure box kan Minecraft-användare importera sina byggen till spelet. Där görs världarna levande genom att de fylls med äventyr och karaktärer med dialoger och personligheter.

Sedan våren 2014 har grundarna Christopher Kingdon och Robert O'Leary tagit in 11,5 miljoner kronor från tungviktare inom spelbranschen. Ett namn som sticker ut är Viktor Vallin, som började sin investeringskarriär i det numera EA-ägda spelbolaget Dice. I dag är han en av de tio största ägarna i spelbolaget Starbreeze.

Två andra som också har investerat i spelbolaget är David Wallsten, storägare i Starbreeze, samt spelveteran är Lorang Andreassen, som tidigare var huvudägare till gamingbolaget Cherry, som erbjuder kasinospel på nätet.

Nu får Happy Landlord ytterligare in en tungviktare på ägarlistan. Tillsammans med de befintliga ägarna pumpar affärsängeln Eva Redhe, som bland annat sitter i Starbreeze styrelse och är tidigare vd för Erik Penser Fondkommission, in 3,2 miljoner kronor i den svenska spelstartupen. 

"Vi tänkte ta in 3 miljoner kronor, men blev övertecknade. Sedan den senaste rundan i somras har det inte varit svårt att hitta investerare", säger Christopher Kingdon. 

Investeringen innebär att Happy Landlords totalt har tagit in 15 miljoner kronor i riskkapital.

Vad händer nu? 

"De pengarna vi fick in i somras har vi investerat i en ny version av spelet, men vi har inte släppt något nytt i marknaden. Det ska vi göra nu när vi har fått in pengarna. Vi släpper den nya versionen inom två veckor", säger Christopher Kingdon och fortsätter: 

"Men vi kommer inte att skala stort direkt. Vi kommer att fokusera på att bevisa att vår affärsmodell håller. Nästa runda handlar om expansion." 

Läs fler artiklar
LÄS MER