Matsvinns-appen Karma får in pengar från Klarna-grundaren

Karma Norrsken Foundation
Matsvinns-appen Karma får in pengar från Klarna-grundaren

Foto: Pressbild

Johanna Ekström

Reporter

Karma tar in 7 miljoner - Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken foundation är en av investerarna.

Karma startade som en rabattapp, liknande Wrapp. Men nyligen beslutade bolaget att göra helt om och bli en matapp som ska minska svinnet från restauranger och kafeér.

Vid årsskiftet tog bolaget in 2 miljoner från fonden DHS Venture Partners, som startats av entreprenörer med kopplingar till Handelshögskolan i Stockholm. Bland investerarna återfanns bland annat namn som Lars Lindgren, Magnus Bergman, DHS Venture Partners och Mattias Miksche.

Nu tar bolaget in ytterligare 7 miljoner kronor skriver Veckans Affärer. Bland de nya investerarna återfinns Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken foundation.

"Det är ett enormt problem i världen att det produceras så mycket mat som inte används på något sätt. Karma dök upp med ett fantastiskt team som har en väldigt smart lösning. Vi tyckte att de hade en ny approach på ett uppenbart problem", säger Norrskens finanschef Frida Siwe till Breakit.

I nuläget har runt 50 restauranger anslutit sig till appen. Förutom Norrsken Foundation går även DHS Venture Partners, Foxhelm Ventures, Lars Lindgren, Daniel Laurén, och Daniel Frodin in med pengar. 

”Vi kommer nu att utöka antalet anställda, marknadsföra appen och expandera utanför Stockholm samtidigt som vi implementerar nya bra funktioner i plattformen. Vi är väldigt glada att ha Niklas Adalberths och Norrskens erfarenhet med i Karma-teamet” säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren vd och medgrundare av Karma till Veckans Affärer.

Läs fler artiklar
LÄS MER