Spelbolaget THQ Nordics notering övertecknas - kraftigt

Breakit - Spelbolaget THQ Nordics notering övertecknas - kraftigt

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Stort intresse för det värmländska spelbolaget inför morgondagens börsnotering.

Vi på Breakit har vid upprepade tillfällen haft anledning att rapportera om spelbolaget THQ Nordics resa mot börsen. Bland annat har vi kunnat berätta att grundaren Lars Wingefors kommer att casah in cirka 146 miljoner kronor i samband med noteringen  - och att noteringserbjudandet enligt våra källor, fulltecknats på ett par dagar. 

Nu bekräftar det värmländska spelbolaget uppgifterna om det stora intresset för aktien. I ett pressmeddelande framgår det att antalet tillgängliga b-aktier övertecknets cirka 19 gånger.

Det innebär att aktier till ett värde av 440 miljoner tecknas och att övertilldelningsoptionen utnyttjats.

“Jag tolkar det som att det finns ett stort förtroende för såväl den plattform och affärsmodell vi har byggt sedan 2011 som för den tillväxtstrategi vi har för de kommande åren”, säger Lars Wingefors i en kommentar.

Bland de större investerarna i samband med noteringen återfinns storbankerna Swedbank och Handelsbankens fonder, Didner & Gerge, RAM ONE, Novobis och Lancelot Asset Management 

“Jag gläds över att vår ägarkrets har breddats med en lång rad välrenommerade professionella investerare som delar våra långsiktiga ambitioner och som kan stödja oss i vår tillväxtstrategi. Det är också väldigt inspirerande med det stora intresse vi har fått från tusentals investerare bland allmänheten i Sverige som jag hoppas kommer att fortsätta följa oss framgent och, naturligtvis, spela våra spel.”

THQ Nordic noteras på First North imorgon.

Bolaget, som tidigare hette Nordic Games, har spel som Darksiders och Titan Quest på meritlistan.

Transparens: Lars Wingefors äger en mindre aktiepost i Breakit.

Läs fler artiklar
LÄS MER