Nu kommer första tjänsten från finansstjärnornas favoritstartup

Red Flag
Nu kommer första tjänsten från finansstjärnornas favoritstartup

Stina Reutercrona och Mikael Pawlo på Red flag. Foto: pressbild

Johanna Ekström

Reporter

Hajpade och hemlighetsfulla Red flag släpper sin första tjänst - en gratisprodukt som ska locka användare inför nya app-släpp i vår.

Red flag vill göra företagande enklare och roligare. Men mycket mer än så har den hemlighetsfulla startupen inte gått ut med.

Bakom bolaget står välkända namn som Mikael Pawlo, grundare av nätkasinot Mr Green, och Mattias Söderhielm, som grundat Bredbandsbolaget och Citytåg. De backas i sin tur upp av finansiärer som familjen Dinkelspiel, techinvesteraren Staffan Persson och Unibet-grundaren Anders Ström.

Tidigare i höstas stängde Red flag en finansieringsrunda på 35,8 miljoner kronor. 

Nu kan Breakit berätta att den första produkten från startupen blir en app som låter personer fakturera utan företag. Flera liknande tjänster finns redan på marknaden - men enligt bolagets informationschef Stina Reutercrona skiljer Red flags app ut sig genom att vara helt gratis.  

“Vi ser det här som en första del i en rad av flera produkter som vi kommer lansera. Att tjänsten är gratis är en metod att nå ut, istället för att lägga massa pengar på en marknadsföringsbudget. Vi har valt det här sättet för att så många som möjligt med företagardrömmar ska kunna prova produkten”, säger hon.

Hur ska ni tjäna pengar?

“Vi ser den här tjänsten som en del i något större. Vi hoppas kunna komma ut med fler produkter under våren som vi kan tjäna pengar på”.

“Jag kan inte gå in på detaljer kring dem än, men alla ska göra det lättare att både bli och vara småföretagare. Vi försöker skapa unika tjänster som reducerar krånglig och tråkig administration så att användarna ska kunna fokusera på det de är bra på istället”, säger Stina Reutercrona.

Målgruppen som Red flag hoppas nå är bred. Det kan röra sig om allt från pensionärer som kanske jobbar lite extra till studenter och frilansare.

“Man kanske har ett jobb idag, men samtidigt ett intresse vid sidan av som man funderar på om man kan leva på. Vi ser också ett stort behov för nyanlända som kommer till Sverige och som kan ha svårt att få en anställning. Har man en idé och vet vad man vill jobba med ska det inte behöva vara så mycket svårare än så”, säger hon.

Tjänsten fungerar genom att den som fakturerar via Red flag tillfälligt anställs av bolaget. När fakturan sedan är betald och användarens lön utbetald så upphör formellt anställningen.

Transparens: Staffan Persson har också investerat i Breakit. Även Mikael Pawlo har en mindre aktiepost. 

Läs fler artiklar
LÄS MER