Peter Settman och Daniel Kaplan tar in miljoner till sitt Dorunner

NFT Ventures Dorunner
Peter Settman och Daniel Kaplan tar in miljoner till sitt Dorunner

Foto: TT, pressbild samt skärmdump.

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Marknadsplatsen Dorunner, med Peter Settman och Daniel Kaplan på ägarlistan, har fyllt på sin kassa med 4 miljoner kronor från NFT Ventures, kan Breakit berätta. Nu väntar en marknadsföringsoffensiv.

Dorunner är en marknadsplats för tjänster inom RUT och ROT. Kunder kan fylla i vad de behöver hjälp med, exempelvis få tag i en snickare, och Dorunner levererar därefter förslag på firmor som kan göra jobbet.

Bland bolagets grundare återfinns bland annat Daniel Kaplan, som tidigare grundat Tradera, som idag är styrelseordförande i bolaget. TV-stjärnan och entreprenören Peter Settman återfinns som tidig investerare, även Bonniers tidigare vd Bengt Braun.

Nu meddelar bolaget att man har fyllt på sin kassa med färska miljoner. Exakt hur mycket pengar som investeras i bolaget vill Dorunner själva inte avslöja, men enligt handlingar som Breakit har tagit del av investerar Bonnier-anknutna NFT Ventures 4 miljoner kronor i bolaget.

Pengar som kommer att öronmärkas för marknadsföring.

”Investeringen ger oss möjlighet att accelerera våra marknadsinvesteringar. Vi har sett att konkurrenterna växt fint och de har pumpat på med marknadsföring. Vi har sett att det är nödvändigt”, säger Thomas Larsson vd och medgrundare på Dorunner,

Konkurrenterna Thomas Larsson refererar till är främst Servicefinder, som nyligen köptes upp av Schibsted, och Offerta.

“Den här marknaden är bara i dess linda”, säger Thomas Larsson.

Även Daniel Kaplan kommenterar investeringen:

”NFTs investering är välkommen av flera anledningar. Detta ger oss finansiella muskler att ta bolaget till nästa nivå och nå våra målgrupper bredare och bättre – dessutom ser vi det som ett bevis på att vi är bra på det vi gör.”, säger han i en kommentar.

Dorunner omsatte 14,4 miljoner kronor under 2015 med ett negativt resultat på 7,3 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER