Två miljarder prislappen för Hemnet - ska rustas för börsen

Hemnet
Två miljarder prislappen för Hemnet - ska rustas för börsen

Hemnets vd Mats Brandt. Foto: Press.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Budgivning trissar upp värdet på den svenska sajten.

Vi avslöjade för en vecka sedan att svenska Hemnet var på väg att köpas av entreprenörerna Pierre Siri och Henrik Persson tillsammans med det amerikanska riskkapitalbolaget General Atlantic.

”De har kommit överens om prislappen, nu är det bara detaljer som återstår”, konstaterade en av Breakits uppgiftslämnare.

När den norska mediekoncernen Schibstedt i juli stoppades av Konkurrensverket från att köpa Hemnet hade de lagt ett bud som motsvarade ett pris på hela bolaget på 1,5 miljarder kronor. Men enligt tidningen Dagens industri har nu en budstrid kring Hemnet drivit upp priset ytterligare.

”Det har varit en i det närmaste makaber budgivningsprocess, där Nordic Capital och EQT varit minst sagt heta”, säger en källa till DI.

Men trots det hårda motståndet är det ändå konstellationen Henrik Persson/Pierre Siri och General Atlantic som väntas dra det längsta strået. Hemnet kommer dock värderas till hela 2 miljarder kronor i uppgörelsen.

Hemnet ägs idag av Swedbank Fastighetsbyrå (34 procent), Mäklarsamfundet (25 procent), Fastighetsmäklarförbundet (25 procent) och Svensk Fastighetsförmedling (16 procent). 

På sikt är de nya ägarnas mål att börsnotera Hemnet - även om det kan dröja några år.

"Men planen är en börsnotering och en folkhemsaktie, det har de varit väldigt tydliga med", säger en källa till DI.

Läs fler artiklar
LÄS MER