Nya uppgifter: Spotify ska INTE starta utmanare till Netflix

SpotifyNetflix

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Mystiken tätnar kring vad den svenska techjätten har på gång.

På torsdagskvällen släppte Wall Street Journal bomben - Spotify ligger i startgroparna för en helt ny tjänst som ska leverera video till användarna. WSJ uppgav att Spotify förde diskussioner med olika mediebolag om att både köpa befintligt innehåll och producera helt nytt material.

Men senare på kvällen kom uppgifter som i vart fall delvis förändrade bilden. Det är i en artikel i Financial Times som det ordagrant slås fast att Spotifys videotjänst inte ska jämföras med exempelvis Netflix. I stället handlar det om en tjänst ”som stödjer Spotifys kärnverksamhet, musiktjänsten”.

Om vi ska tillåta oss att spekulera lite: Det kan i så fall handla om en musikvideotjänst. Det ligger onekligen närmare kärnverksamheten. Konkurrenten Tidal har också rörlig bild i sitt utbud - vilket kan sporra Spotify att bygga in samma sak.

Spotify avböjde som vanligt kommentarer. Om 13 dagar kan vi dock få sanningen svart på vitt. Spotify har kallat till en presskonferens den 20 maj. I inbjudan står det kort och gott ”vi har något att berätta”.

Läs mer