Malmöbolaget får in 18 miljoner från amerikanska investerare

Breakit - Malmöbolaget får in 18 miljoner från amerikanska investerare

Sebastian Wallin och Johan Brissmyr. Foto: Sara Lindh.

Johanna Ekström

Reporter

Svenska it-säkerhetsbolaget Castle vill ta bort behovet av lösenord på internet helt.

Castle vill göra inloggningar på sajter och webbkonton lika säkra som hos en bank. Tjänsten spärrar till exempel automatiskt konton med misstänkta beteenden och meddelar användaren om något verkar misstänkt.

I våras tog it-säkerhetsföretaget plats i Silicon Valley-inkubatorn Y Combinator. Nu har man checkat ut och får in en mångmiljoninvestering från amerikanska investerare. I ett pressmeddelande skriver Castle att man tar in drygt 18 miljoner kronor från First Round Capital, F-Prime Capital, FundersClub och flera affärsänglar.

Bolaget har grundats av Johan Brissmyr och Sebastian Wallin. Bland tidigare investerare återfinns en rad profiler som Erik Byrenius, medgrundare av sajten Onlinepizza, brittiska affärsängeln Tim Jackson, Lifesums vd Henrik Torstensson och Hampus Jakobsson, som sålde TAT till Blackberry.

“Vi är fast beslutna att bygga den mest användarvänliga säkerhetsprodukten som finns, och slutligen helt ta bort behovet av lösenord. Den här kapitalrundan gör det möjligt för oss att nå det målet”, säger vd Johan Brissmyr, i ett uttalande.

Läs fler artiklar
LÄS MER