Billogram får in nya miljoner från finanskändisar och fotbollsstjärna

Billogram

T.v: Tim Öhman, operativ chef på Billogram. Foto: Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Fakturatjänsten Billogram fyller på kassan med 13 miljoner kronor från befintliga investerare. Nu vill bolaget växa i raketfart.

Billogram har skapat en tjänst som hjälper företag att att ta betalt via webbfaktura. Samtidigt jobbar bolaget även på att lägga till olika tilläggsfunktioner, bland annat för att göra fakturan till en slags säljkanal.

Tidigare i höstas kunde Breakit avslöja att startupbolaget tagit in finansiering i form av annonser motsvarande 10 miljoner kronor från Aggregate Media.

Den gången var det däremot inte aktuellt med en investering i form av faktiska kronor och ören.

"Vi är backade av investerare som är intresserade av att stoppa in mer kapital om det skulle behövas", sade Tim Öhman Cirillo, operativ chef på Billogram då.

Men nu rapporterar Di Digital att Billogram trots allt lägger till ytterligare 13 miljoner i krigskassan.

”Vi har tidigare sagt att vi inte behöver något kapital. Det är egentligen samma läge i dag. Däremot är vi ganska opportunistiska. Några ägare ville utöka sina andelar i bolaget i och med det momentum vi har. Det ger oss mer handlingsfrihet att jobba snabbare med våra planer”, säger Tim Öhman Cirillo, operativ chef på Billogram.

Pengarna kommer från befintliga investerare, bland annat från WM Data-grundaren Thord Wikne, Peter Sjunnesson, GP Bullhounds Robert Ahldin och Accum Kapital, med bland annat den före detta landslagsmannen i fotboll Rami Shaaban.

Förra året omsatte Billogram 9 miljoner kronor. Det var en ökning med 50 procent jämfört med de 6 miljoner kronor som bolaget omsatte 2014.

När Breakit nyligen pratade med Tim Öhman Cirillo berättade han att tillväxttakten fortsatt att öka markant.

“Prognosen för 2016 är en omsättningsökning med 130 procent jämfört med 2015”, sade han .

Läs mer