Nya uppgifter: Svensk Tobii-konkurrent siktar mot börsen

Breakit - Nya uppgifter: Svensk Tobii-konkurrent siktar mot börsen

Johanna Ekström

Reporter

Ögonstyrningsbolaget Smart Eye vill ta in 80 miljoner i samband med en börsnotering.

Göteborgsbolaget Smart Eye har tagit fram olika produkter och system inom ögonstyrning, som bland annat kan användas för självkörande bilar och inom sjukvården.

Nyhetsbyrån Finwire har tidigare kunnat avslöja att bolaget planerar en notering i vinter. Nu skriver Di Digital att bolaget kommer gå till börsen inom några månader, senast i början av nästa år. I samband med det planerar Smart Eye att ta in 80 miljoner kronor i en nyemission.

”Marknaden för vår teknik växer snabbt och för att kunna växa med den behöver vi mer kapital. Ögonstyrningsteknik i bilar är på väg att nå massmarknaden och därför vill vi satsa hårdare på både produktutveckling och marknadsaktiviteter”, säger bolagets vd Martin Krantz till sajten.

Bolagets befintliga ägare,  fastighetskungen Erik Selin och det statliga riskkapitalbolaget Fouriertransform kommer att delta vid nyemissionen. Även Handelsbankens fond Svenska småbolag kommer att gå in. 

När konkurrenten Tobii noterades i maj förra året blev bolaget den en av de mest populära börsdebutanterna någonsin i Sverige. 

Läs fler artiklar
LÄS MER