Nu kliver den digitala vårdcentralen Kry in i Värmland

Breakit - Nu kliver den digitala vårdcentralen Kry in i Värmland

Foto: Press

Viviana Canoilas

Reporter

Den digitala vårdcentralen Kry har skrivit på ett avtal med med landstinget i Värmland.

Den digitala vårdcentralen Kry har inlett ett nytt samarbete – denna gång med landstinget i Värmland. Från och med i dag kan värmlänningarna således välja ett digitalt vårdmöte i stället för att besöka sin fysiska vårdcentral eller akutmottagning. 

"Det här är ytterligare ett sätt att få tillgång till vård utöver de sätt som redan finns", säger Cecila Karlsson från landstinget i Värmland i ett uttalande. 

Men konkurrensen på marknaden är tuff. Nyligen rapporterade vi om att den digitala vårdcentralen Kry avslutade samarbetet med landstinget i Jönköping – som i stället väljer Visiba Care. Visiba Care är plattformsleverantör till andra vårdcentraler snarare än en egen vårdcentral.

Enligt Krys vd Johannes Schildt var erbjudandet från Jönköping mer av ett konsultuppdrag än ett skalbar produkt.

"Vi ska bygga Europas bästa tjänst för primärvård. Det gör vi inte genom att bygga separata white label-lösningar för vårdens alla olika aktörer. Därför valde vi att inte leverera en white label-lösning till Vårdcentralerna Bra Liv i Jönköping", säger Krys vd Johannes Schildt till Breakit.

Kry drivs idag av Josefin Landgård, Fredrik Jung-Abbou, Johannes Schildt och Joachim Hedenius. I våras hade Kry i snitt 1.500 besök i månaden.

I augusti rapporterade vi om att Kry genomfört sin första runda. Bolaget tog då in motsvarande cirka 60 miljoner kronor i riskkapital från bland annat svenska Creandum och brittiska riskkapitalbolaget Index Ventures. 

Läs fler artiklar
LÄS MER