Nu ska Messenger bli en stor spelplattform – utmanar Apple

Breakit - Nu ska Messenger bli en stor spelplattform – utmanar Apple

Mark Zuckerberg vill göra Messenger till en plattform för spel. Foto: Eric Risberg.

Erik Wisterberg

Reporter

Kings nya spel först ut när meddelande-appen blir spelbutik.

Sedan Facebook för två år sedan knoppade av ”Messenger” till en egen app har nätjätten ökat ambitionen i meddelande-appen markant – vilket också fått Apple att svara

Chattbottarnas intåg har varit en stor förändring. Och nu kommer nästa. 

Techcrunch rapporterar att Facebook just nu testar funktionen ”Instant games” i Messenger. Det ska bli en plattform för socialt spelande, där du ska kunna spela enkla spel mot dina vänner.

Med från start är Candy Crush-bolaget King, som testar ett spel kallat ”Shuffle cats mini”.

I dag distribueras de flesta mobilspel via Apples Appstore och Google Play. Eftersom distributörerna tar en andel på försäljningen inom sina ekosystem handlar genererar dessa plattformar massiva intäkter för ägarna. 

Ni som minns hitspel som Farmville kommer ihåg att det fanns en tid då Facebook var en ledande distributör av enkla, beroendeframkallande spel. Den positionen tappades dock när användarna började överge sina datorer och istället blev allt djupare försjunkna i sina smarta mobiler. 

Draget att göra Messenger till en plattform för spel kan ses som ett försök att ta upp kampen med Google och Apple. Sannolikt kan Facebook också ta en andel på intäkterna som genereras. 

Sedan Messenger knoppades av har appen fått nära en miljard användare. Facebook har avböjt att kommentera testerna med "Instant games". 

Läs fler artiklar
LÄS MER