Medieprofilen Calle Schulman ska lyfta Dreams i sociala medier

Dreams
Medieprofilen Calle Schulman ska lyfta Dreams i sociala medier

F.v: Henrik Rosvall, medgrundare av Dreams, och Calle Schulman. Foto: Press samt privat.

Jonas de Lange

Reporter

Sparappen Dreams backas av tunga finansprofiler som Collector-grundaren Lena Apler och Springfield-grundaren Anna Settman. Nu ska ytterligare en – något mer oväntad – profil hjälpa bolaget att växa.

Dreams affärsidé är att göra ditt månadssparande roligare bland annat genom att sätta upp mål och drömmar för vad man sparar till.

Sparappen har tidigare i år tagit in 10 miljoner kronor, från bland annat Collector-grundaren Lena Apler och King-grundaren Thomas Hartwig. Vidare har bolaget även byggt upp en tung styrelse med riskkapitalprofilen Anna Settman och Truecaller-chefen Ted Nelson.

Nu skriver medieprofilen Calle Schulman – bror till Alex Schulman – att även han får en roll i fintechbolaget.

Skärmavbild 2016-11-04 kl. 11.41.09.png

”Han har blivit rådgivare till oss i pr-frågor. Calle Schulman ska hjälpa oss med kreativ pr och trafikdrivning utifrån hans kunskap om sociala medier”, säger Henrik Rosvall, medgrundare och vd för Dreams.

Till en början är det alltså inte fråga om något delägarskap, utan Calle Schulman blir en slags mediapartner.

Vad blir första steget för mediestrategin?

"Nu handlar det om att nå ut till så många som möjligt och få dem att förstå vad Dreams gör. Folk kommer gilla det så fort de fattar det", säger Calle Schulman.

Till Breakit berättar han att han även har ambitionen att få ett mindre delägarskap i bolaget.

"Vi har inte riktigt bestämt hur vi kommer göra med det men i en eller annan form blir det nog så. Men jag gör det här framförallt för det roliga", säger Calle Schulman.

Vad är det roliga?

"Det är allt det här med att vara med på något som pekar finger åt gammelbankerna. Jag känner själv som konsument att de skiter i mig. Dreams mänskliggör sparandet på ett annat sätt så det inte bara känns som ett konto som står och dammar", säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER