Ulf Ekberg investerar i musikapp - vill göra dig till stjärnproducent

Berggram Zoundio
Ulf Ekberg investerar i musikapp - vill göra dig till stjärnproducent

FOTO: Erik Abel/TT

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Ace of Base-medlemmen Ulf Ekberg och Aviciis högra hand Ash Pournouri investerar i den finska appen Zoundio.

I samband med entreprenörsevenemanget Sime Next, som gick av stapeln på Cirkus i Stockholm tidigare i veckan, presenterade Ace of Base-stjärnan Ulf Ekberg en ny musikapp som han har investerat i.

Appen heter Zoundio och har utvecklats av det finska bolaget Berggram. 

Utgångspunkten med appen, som ännu inte har lanserats, är att vem som helst ska kunna producera musik med hjälp av sin surfplatta. Med hjälp av patenterad teknik hjälper den bland annat användaren att hitta rätt toner på paddan.

”Vem som helst kan skapa fantastiska musikupplevelser istället för att bli frustrerade över teori och teknik”, skriver bolaget på sin sajt.

Förutom Ace of Base-grundaren uppges även Aviciis manager och högra hand Ash Pournouri ha klivit in i det finska bolaget. 

Hur stora investeringar det handlar om är ännu oklart.

Hittills har Ace of Base-stjärnan Ulf Ekberg inte gjort sig känd som en techinvesterare – men det skulle det nu kunna bli ändring på. Förra året registrerade musikprofilen bolaget Norvik Ventures, tillsammans med serieentreprenören Daniel Katzenellenbogen.

Ulf Ekberg och finska Berggram är inte ensamma om att se potential i appar för musikskapande.

Den svenska startupen Auxy, som grundats av den tidigare Soundcloud-medarbetaren Henrik Lenberg, har tidigare tagit in 7 miljoner kronor från Soundcloud-grundarna Alexander Ljung och Eric Wahlforss. I den rundan deltog också Connect Ventures, Kima Ventures samt Direkt Ventures, som leds av Readmillgrundaren Henrik Berggren och
Soundcloudgrundaren Eric Wahlforss. 

Nyfiken på hur Zoundio fungerar? Spana in deras demo nedan.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER