Svenske e-handlaren köper mat-tjänst för en kvarts miljard

Breakit - Svenske e-handlaren köper mat-tjänst för en kvarts miljard

T.v: Christopher Brinkeborn Beselin, medgrundare av Lazada. Foto: Press samt Justin Jensen/Flickr

Jonas de Lange

Reporter

Christopher Brinkeborn Beselins Lazada köper singaporianska Red Mart. Affären uppskattas till 250-350 miljoner kronor.

Vi har tidigare skrivit om det vietnamesiska e-handelsbolaget Lazada, som grundats av svensken Christopher Brinkeborn Beselin. Bolaget har tidigare backats av Kinnevik-ägda Rocket internet. som i våras sålde delar av sitt innehav till den kinesiska e-handelsjätten Alibaba.

I affären värderades Lazada till 12 miljarder kronor. Förra året omsatte bolaget närmare 2,8 miljarder kronor och har vuxit stadigt sedan starten, om än med stora förluster.

Nu fortsätter framgångarna för Lazada med förvärvet av den digitala mataffären Redmart.

“Som en del av vår tillväxtstrategi letar vi alltid efter sätt att tjäna våra kunder genom nya produktkategorier och tjänsteerbjudande. Redmarts starka ledningsteam och fokuset på att sätta kunden först har rseulterat i att kunderna älskar dem i Singapore”, säger Lazada-gruppens vd Maximilian Bittner, i ett pressmeddelande.

Hur mycket Redmart köps upp för avslöjas inte i pressmeddelandet men enligt källor till Techcrunch landade köpeskillingen i spannet 250-350 miljoner kronor.

Om uppgifterna stämmer måste det ses som en besvikelse för Redmart som tidigare har fått in nästan en halv miljard kronor i riskkapital.

Läs fler artiklar
LÄS MER