Joachim Samuelssons aktier värda 56 miljoner i Crunchfish

Crunchfish
Joachim Samuelssons aktier värda 56 miljoner i Crunchfish

Joachim Samuelsson, ordförande och största ägare i Crunchfish. Foto: Press

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Jätteintresse från investerarna när Joachim Samuelsson lotsar Malmö-startupen Crunchfish till First North.

Den 11 november noteras Malmö-bolaget Crunchfish på Nasdaq-börsens handelsplats First North. Intresset inför noteringen har varit mycket stort.

Emissionen övertecknades hela 29 gånger, enligt ett pressmeddelande från företaget, och det innebär att Crunchfish skulle kunnat få in nästan en halv miljard i nytt kapital. Nu nöjer sig Crunchfish med en nyemission på 60 miljoner kronor och bolaget kommer att ha cirka 1000 aktieägare i samband med listningen.

"Kapitaltillskottet ger oss möjlighet att fortsätta vårt arbete för att utveckla sättet människor interagerar med AR/VR och konsumentelektronik", säger styrelseordförande Joachim Samuelsson i en kommentar.

Joachim Samuelsson är också den största ägaren med knappa 34 procent av aktierna. I samband med noteringen får hans aktier ett marknadsvärde på 56 miljoner kronor. Hela Crunchfish värderas till 166 miljoner kronor i samband med börsnoteringen. 

Malmöbolag som har utvecklat en teknik som låter användaren känna av vilka som befinner sig i inom ett avstånd på ungefär 70 meter. Under 2015 omsatte bolaget 3,59 Mkr och gjorde ett resultat efter finansiella poster på -9,9 Mkr. 

Läs fler artiklar
LÄS MER