Hexagon fortsätter att falla – trots köprekommendation från bank

Breakit - Hexagon fortsätter att falla – trots köprekommendation från bank

Hexagons häktade vd. Foto: AP Photo/KEYSTONE/Alessandro Della Bella.

Erik Wisterberg

Reporter

Häktningen av vd:n pressar aktien ytterligare.

Hexagons aktie föll tungt, med tio procent, under måndagen. Detta efter att bolaget gått ut med uppgiften att dess vd Ola Rollén häktats i Oslo misstänkt för insiderbrott

Fallet fortsatte på tisdagen, dock i mindre skala. När Stockholmsbörsen stängde på tisdagen hade aktien backat med två procent. 

Sedan misstankarna blivit kända har Hexagon förlorat 12 procent av sitt börsvärde. 

Swedbank höjde under dagen sin rekommendation på aktien till köp, då man ansåg att aktien fått för mycket stryk av den negativa nyheten. 

”Även om Ola Rollén har spelat en nyckelroll i Hexagons framgångsrika ompositionering under det senaste decenniet och är mycket uppskattad av marknaden är han inte livsnödvändig för den dagliga driften”, skriver bankens analytiker, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Parallellt med den norska utredningen mot Ola Rollén ska Stockholmsbörsen utreda om Hexagon brustit i informationsgivningen mot aktiemarknaden, då bolaget kände till misstankarna redan i onsdags i och med att Ola Rollén då greps.

Hexagon försvarar sig med att bolaget ville vänta med offentliggörandet tills man hade en komplett bild.

"Till Hexagons försvar kan man säga att hemlighållandet skedde på uppmaning av myndigheterna. Nu har åtgärderna från polis och åklagare i stället medfört att de som köpte aktier i bolaget i slutet av förra veckan blev blåsta", skriver Affärsvärldens börsreporter Calle Froste i en kommentar till härvan

Läs fler artiklar
LÄS MER