Finansmannen Jacobson pumpar in nya miljoner i Zound Industries

Breakit - Finansmannen Jacobson pumpar in nya miljoner i Zound Industries

Investeraren Tommy Jacobson och Zounds vd Pernilla Ekman. Foto: Johanna Ekström samt pressbild

Johanna Ekström

Reporter

Storägaren Tommy Jacobson ökar sitt innehav i hörlursbolaget Zound Industries.

Finansmannen Tommy Jacobson var en tidig investerare i svenska hörlurs- och mobilbolaget Zound Industries. Via sitt riskkapitalbolag Varenne gick han in i bolaget 2010.

Då omsatte Zound Induestries 120 miljoner kronor - i år räknar man med att omsätta närmare en miljard.

Förra året startade Tommy Jacobson ytterligare ett riskkapitalbolag, Zenith Ven Cap, som helt fokuserar på techinvesteringar. Zenith har tidigare investerat i Zound Industries, och nu köper Jacobson via bolaget ytterligare aktier i hörlursbolaget. Totalt rör det sig om aktier för 10 miljoner kronor.

Säljare är ett antal mindre ägare.

“Vi har köpt upp ett antal småposter som var till salu. Helt enkelt för att jag tror att det kommer att bli en väldigt bra investering”, säger Tommy Jacobson.

Varenne äger i dagsläget 13 procent i Zound Industries och Zenith äger 3 procent.

I somras gick Waheed Alli, tidigare styrelseordförande i miljardbolaget Asos, in som delägare i Zound till en värdering på 1,4 miljarder kronor. Sommaren innan det tog bolaget in 93 miljoner kronor när franska Time for Growth köpte 10 procent i bolaget. Även Telia äger dryga 10 procent i hörlurstillverkaren.

Förra året lanserade Zound en egen smart telefon tillsammans med musikhårdvarutillverkaren Marshall. Satsningen har dock inte lyft, rapporterade Di Digital nyligen. Målsättningen var att sälja 50.000 telefoner förra året, men siffran landade på 17.000. I en skriftlig kommentar till sajten sade bolagets vd Pernilla Ekman att satsningen inte går “så bra som vi hade hoppats”. 

Läs fler artiklar
LÄS MER